НОВИНИ ПЛЮС

16.06.2011

Пенсійна реформа

Сьогодні Верховна Рада розгляне законопроект про пенсійну реформу, підготовлений віце–прем’єром Сергієм Тігіпком. Аналізуючи документ, перший заступник директора Національного інституту соціологічних досліджень Ярослав Жаліло відзначив, що Кабміну вдалося підготувати компромісну реформу.

«Ті, хто готували цей документ, намагалися, з одного боку, врахувати необхідність консолідації пенсійної системи, з іншого — громадську думку, — вважає пан Жаліло. — В новому варіанті пенсійної реформи для жінок передбачена можливість виходу на пенсію в 55 років і компенсації за додатково відпрацьований час. Як на мене, компенсації — нормальні і вони дозволяють пом’якшити хоча б соціальне несприйняття реформи. Щодо підвищення пенсійного віку — це загальносвітова тенденція. Варіант справді вийшов досить м’який».

Як нарощує чисельність «комсомол Партії регіонів»

Сьогодні в Києві відбудеться презентація нового проекту всеукраїнської молодіжної організації «Молоді регіони» — дисконтної картки з тією ж назвою. «Комсомол» Партії регіонів запроваджує новацію спільно з одеським «Імексбанком», який очолює нардем–«регіонал» Леонід Климов. За задумом організаторів, власники дисконтної картки «Молоді регіони» від «Імексбанку» матимуть знижки (від 5% до 50%) у деяких магазинах, ресторанах, кафе, АЗС, розважальних закладах, інших установах сфери обслуговування по всій Україні. Головна умова — зафіксований членським квитком вступ до ВМГО «Молоді регіони», юнацького загону партії влади.

Новий скандал із прес–секретарем Президента

Один із невідомих претендентів на пост прес–секретаря Президента оскаржив у суді призначення речником глави держави Дарки Чепак. Як повідомила газета «Дєло», відповідний позов надійшов до Печерського райсуду Києва, відповідач — Президент. Позивач вимагає від Президента визнати незаконним указ від 17 березня про призначення Чепак, прийняти його на роботу на посаду прес–секретаря, відшкодувати моральний збиток і стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Журналісти пригадують, що після обрання Віктора Януковича Президентом у 2010 році його адміністрація оголосила конкурс на вакантну посаду прес–секретаря глави держави. Після того впродовж року Янукович лишався без речника. Не виключено, що переможець конкурсу все–таки був визначений організаторами з АП, проте з якихось причин залишився без посади на Банковій.

Янукович їде в ПАРЄ

Президенти України та Вірменії Віктор Янукович і Серж Саргсян виступлять перед депутатами Парламентської Асамблеї Ради Європи. Сесія ПАРЄ відбудеться 20–24 червня у Страсбурзі, повідомляє УНІАН.

Про Тимошенко розкажуть у Вашингтоні

Лобістська фірма Covington&Burling завтра у Вашингтоні проведе прес–конференцію, на якій розповість про політичне переслідування екс–Прем’єра України Юлії Тимошенко. Про це з посиланням на свої джерела повідомляє сайт «Українська правда». Серед учасників зустрічі в Національному прес–клубі США буде аудиторська фірма BDO, яка проводила аудит використання Тимошенко коштів, отриманих за Кіотським протоколом, і не знайшла нецільового їх використання.