НОВИНИ ПЛЮС

08.06.2011

Рейтинги

Серед політичних сил України найвищим залишається рейтинг Партії регіонів. Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова, проведеного 19—26 травня серед 2008 респондентів (теоретична похибка вибірки — без врахування дизайн–ефекту — не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95).

За ПР висловили намір проголосувати 16,5% усіх опитаних, або 22,7% тих, хто має намір взяти участь у голосуванні. Показники БЮТ — 13,4% (18,0%), «Фронту змін» — 7,0% (9,7%), «Сильної України» — 5,3% (6,1%). Подолати п’ятивідсотковий бар’єр могло б також ВО «Свобода» — 3,6% (5,3%).

За очікуваним новим виборчим законодавством до Верховної ради не проходять Компартія — 3,1% (4,0%) і партія «УДАР» Віталія Кличка» — 3,1% (3,6%). Решта політичних сил набрали б менше 3% голосів.

Відділ кадрів

Президент Віктор Янукович учора призначив Володимира Яцубу головою Севастопольської міської держадміністрації, перед тим звільнивши з посади постійного представника президента в Автономній Республіці Крим.

Раніше, 1 червня, Янукович звільнив з посади голови СеваМДА Валерія Саратова.

Справа Тимошенко

Генеральна прокуратура відмовила Юлії Тимошенко у робочій поїздці до Львівської області 6—8 червня. Про це йдеться у відповіді слідчого Олександра Нечвоглода на відповідне клопотання лідера партії ВО «Батьківщина». Слідчий мотивує заборону зустрічі з виборцями тим, що в цей період Тимошенко має знайомитися з матеріалами своєї кримінальної справи.

«Генеральна прокуратура має припинити виконувати замовлення влади на політичні репресії. Лідер найбільшої опозиційної партії має право здійснювати свою політичну діяльність», — заявляє партія Тимошенко.

Справа Кучми

Екс–Президент Леонід Кучма просить Генпрокурора Віктора Пшонку дозволити йому виїзд до Франції з 14 по 16 червня. Відповідно до клопотання, у Франції Кучма має намір взяти участь у «круглому столі» щодо перспектив євроінтеграції України, який проводить Центр політичних та закордонних справ.