Тобі — дам, а тобі — не дам

Тобі — дам, а тобі — не дам

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ще позаминулого року я звернувся до голови Державної служби з питань кінематографії України Ганни Чміль, а потім до міністра культури Михайла Кулиняка з проханням профінансувати мій фільм–портрет про видатного діяча української культури, Героя України, колишнього міністра культури Івана Михайловича Дзюбу, який 26 липня цього року відзначатиме свій 80–річний ювілей. Однак це питання відклали через брак державного фінансування. Оскільки часу гаяти було не можна, я за допомогою Національної кіностудії ім. О. Довженка і за власні гроші зняв цей фільм, заборгувавши людям, що брали участь в створенні стрічки, 78 тис. грн. Повторне звернення до профільного органу, яке тепер перейменували у Державне агентство України з питань кіно, надіслав уже новому керівнику — Катерині Копиловій, яка ще не так давно очолювала невеличку приватну дубляжну фірму. Мені відписали: «Відповідно до нового Порядку конкурсного відбору кінопроектів, що претендують на отримання державного фінансування, кожен із них має пройти процедуру конкурсного відбору».

Життя без правил, але за поняттями

Життя без правил, але за поняттями

З легкої руки Умберто Еко автора цієї книжки в Італії називають «національним героєм». І не лише тому, що, видавши свій роман «Ґоморра», молодий журналіст Роберто Савіано автоматично отримав смерт­ний вирок від неаполітанської мафії, перебуваючи нині як автор «Сатанинських віршів» Салман Рушді під захистом уряду. І навіть не тому, що на захист автора виступили шість лауреатів Нобелівської премії, серед яких Михайло Горбачов і Орхан Памук. Просто кримінальний світ у романі Савіано, який вже розійшовся мільйонними накладами, описаний так, що всі наші уявлення про нього летять шкереберть.

Мало не дурдом

Мало не дурдом

Що й говорити, «зіркові» ряди гостей на цьогорічній — вже 11–й — церемонії нагородження переможців Всеукраїнського літературного конкурсу «Коронація слова» 2 червня значно поріділи, якщо порівнювати з минулорічним ювілейним святкуванням. На урочистостях не були присутні «крупнокаліберні» українські письменники, не прийшла навіть заанонсована переможниця конкурсу 2005 року Марія Матіос. Проте 11–ту «Коронацію» відвідав почесний гість — шевченкiвський лауреат Юрій Мушкетик.

Всі статті рубрики