«Колеса» для відходів

03.06.2011
«Колеса» для відходів

Сміття в Україні тепер можна вивозити вітчизняними автомобілями. (Фото з сайту kremenchug.ua.)

Щоправда, звичних оку «носатих» великоваговиків марки «КрАЗ» біля контейнерів для сміття на вулицях наших міст ви не побачите. Адже йдеться про нові розробки автомобілів різної вантажопідйомності без капотів, які виготовлені за схемою «кабіна над двигуном». Це дозволило скоротити габаритну довжину автівки та зменшити радіус повороту, а значить, суттєво підвищити можливості для маневру. Останній фактор набуває особливого значення на «звужених» вулицях і в таких же «малогабаритних» дворах, які до того ж останнім часом заставленi різними видами транспорту.

Двохосьовий сміттєвоз вантажопідйомністю майже 6,5 тонни для збирання та транспортування твердих побутових відходів вже презентували в Донецьку, де одна з місцевих фірм погодилася випробувати його «в ділі». А «начинили» цей «КрАЗ» також кременчуцьким обладнанням, виготовленим на іншому підприємстві наддніпрянського міста, що спеціалізується на виробництві «сміттєвих» контейнерів.

При цьому, як повідомили «УМ» у прес–службі холдингової компанії «АвтоКрАЗ», тут уже розробили й потужніший трьохосьовий автомобіль–сміттєвоз вантажопідйомністю 16 тонн. Зазначимо, що до цього часу працівники комунального господарства змушені були закуповувати подібну недешеву техніку виключно за кордоном.