НОВИНИ ПЛЮС

03.06.2011

Уряд провалив програму співпраці з МВФ

У Національному банку покладають провину за зрив співпраці з Міжнародним валютним фондом на Кабмін Миколи Азарова. Про це йдеться в листі голови НБУ Сергія Арбузова до Прем’єр–міністра, повідомляє УНІАН із посиланням на копію листа. Арбузов відзначив «зниження довіри до економічної політики уряду» через «нереалістичні параметри інфляції». «На жаль, ці негативні тенденції, крім іншого, зумовлені публічними заявами керівництва уряду, які суперечать цілям програми, що підтримується МВФ (зокрема, стосовно цін та тарифів тощо)», — констатує голова НБУ.

У Центробанку підрахували, що невиконання умов Меморандуму з МВФ призведе до ненадходження коштів лише у 2011 році в обсязі майже 7,7 млрд. доларів США від міжнародних фінансових організацій (МВФ — 6,2 млрд., Світового банку — 0,85 млрд., Єврокомісії — 0,6 млрд.).

Харківські угоди

Комітету ВР у закордонних справах підтримав законопроект народного депутата від «Нашої України» Андрія Парубія «Про денонсацію угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України». Партія «Наша Україна» вітає рішення комітету. «Закликаємо кожного народного депутата України, який стоїть на позиції захисту національних інтересів, проголосувати за скасування окупаційних харківських угод», — ідеться в заяві «НУ».

Справа Тимошенко

Генеральна прокуратура не дозволила Юлії Тимошенко відвідати Брюссель у справах. Про це обвинувачена лідерка партії «Батьківщина» повідомила вчора після відвідування головного слідчого управління ГПУ. Через кілька днів екс–Прем’єр планує повторити клопотання.

Крім того, як поінформував захисник Тимошенко Сергій Власенко в ефірі «5–го каналу», Печерський суд відвів його підзахисній на ознайомлення зі 150 томами кримінальної справи про «кіотські» гроші і закупівлю спецтранспорту для сільської медицини час до 25 червня.

Виборче законодавство

Верховна Рада відмовилася зобов’язати кандидатів у президенти брати участь у теледебатах. Учора за відповідний проект закону від Юрія Кармазіна проголосувало лише 109 депутатів.

Гроші олігархів

Президент Віктор Янукович підписав закон про списання заборгованості з підприємств ПЕК, ухвалений парламентом 12 травня. Як повідомляє ZN.UA, ідеться про 24 млрд. грн. заборгованості підприємств паливно–енергетичного комплексу перед державним бюджетом.