Вібріон з води чи прямо з Африки?

Вібріон з води чи прямо з Африки?

Уже четверту людину госпіталізовано в Марiуполi з діагнозом «холера». Чоловік потрапив у лікарню позавчора ввечері. «У нього бактеріологічний аналіз поки що не підтверджено, але джерело — ті самi бички, якими його пригостили рибалки. Він чистив їх для кота, сам не їв, але, ймовірно, погано помив руки», — повідомив міністр охорони здоров’я Олександр Аніщенко.

Економна незалежність

Економна незалежність

Президент Віктор Янукович доручив уряду скоротити витрати, передбачені на святкування 20–річного ювілею країни. Як повідомляє УНІАН, таке доручення він дав під час координаційної наради, присвяченої підготовцi до Дня незалежності. Серед головних заходів, які підлягають скороченню, — парад військ на Хрещатику. Нагадаємо, що наприкінці квітня мінiстр оборони Михайло Єжель просив на проведення параду 320 млн. гривень — безпрецедентно велику суму. Вже тоді глава уряду Микола Азаров заперечував: такий кошторис непідйомний для держбюджету. Позавчора ж, говорячи про «парадні» плани до ювілею України, Президент висловив упевненість, що «скорочення коштів — це буде правильно», і порадив «залучити до святкувань 20–річну молодь». В якому «державницькому флеш–мобі» будуть задіяні ровесники незалежності — невідомо. У будь–якому разі, якщо Президент сказав — то їх залучать, і ясно кожному, що це обійдеться дешевше, ніж марш нових українських танків Хрещатиком.

Швидше їдеш — далі будеш!

Швидше їдеш — далі будеш!

Із 30 травня дістатися до сонячного Сімферополя зі столиці потягом № 12/11 «Київ — Сімферополь» можна аж на дві години швидше — «Укрзалізниця» перейшла на новий графік руху поїздів. Про це поінформував начальник Головного пасажирського управління «Укрзалізниці» Олександр Іванько. Загалом, згідно з новим графіком, прискорено майже 100 швидких і більше 25 пасажирських поїздів: загальний час перебування рухомих складів у дорозі таким чином скоротився на 76,5 години. Це означає насправдi, що в середньому швидкість потягів збiльшилася на пiвкiлометра на годину. У прес–службі «Укрзалізниці» зазначили «УМ», що постійно триває ремонт і модернізація залізничних колій, тому підвищення швидкості руху потягів не несе ніякої загрози пасажирам — залізничне полотно розраховане навіть на більші навантаження. Також відмінено близько 200 зупинок. Проте це, за словами залізничників, не створить незручностей пасажирам, адже попередньо велася статистика щодо затребуваності і частоти використання менших проміжних станцій.

«Дорожня карта» для родини

«Дорожня карта» для родини

Сьогодні в усьому світі традиційно згадуватимуть про дітлахів та їхню беззахисність — із нагоди Міжнародного дня захисту дітей. Україна — не виняток: у нас особливо багато дітей, яких потріб­но захищати і якими слід опікуватися. Юкіе Мокуо, голова дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, стверджує: за останніми дослідженнями, у нашій державі є близько 85 тисяч дітей, права яких постійно порушуються. «Тому Міжнародний день захисту дітей повинен стати не єдиним днем, коли ми згадуємо і піклуємося про дітей, — каже Юкіе Мокуо, — вони щодня потребують нашої підтримки».

Університетська «нянька»

Університетська «нянька»

Аби черкаські студентки, котрі мають дітей, могли спокійно опановувати науку й не хвилюватися за своїх чад, у приміщенні черкаського факультету Київського національного університету культури і мистецтв відкрили дитячу кімнату. Ідея започаткувати такий собі університетський дитсадок виникла там не випадково, адже чимало студенток та викладачок цього вишу, в тому числі й сама декан Надія Горбатова, є молодими мамами. Тож вони по собі знають, як нелегко поєднувати виховання малюка та роботу або навчання.

Ні слуху, ні духу

Ні слуху, ні духу

Безвісті зникли двоє рідних братів — 11–річний Василь Швайка та 5–річний Вітя, мешканці села Добротів Надвірнянського району. Хлопчики зникли з дому ще 28 травня. Їхня 31–річна мати, повернувшись із городу на своє обійстя минулої суботи близько 16–ї години, ніде самостійно не змогла знайти синів, тому ввечері звернулася по допомогу до міліції.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Київ: рівняння на Гонконг

Київ: рівняння на Гонконг

Учора голова Київміськ­держадміністрації Олександр Попов представив план розвитку столиці до 2025 року. Головна мета, за його словами, — наблизити Київ до рівня розвитку європейських країн. Для цього столична влада залучила іноземних фахівців, котрі брали участь у подібних проектах, проте — «робили» нове обличчя Берліна, Санкт–Петербурга, Гонконгу. «Наша столиця відстає від темпів розвитку головних міст СНД на 10—15 років. А ще 20 років тому все було навпаки», — поскаржився напередодні в інтерв’ю муніципальній газеті «Вечірній Київ» Олександр Попов.

Всі статті рубрики