І тут Київ проти Донецька

26.05.2011
І тут Київ проти Донецька

Найкориснішим гравцем у складі переможців став американський легіонер Зак Морлі. (Фото з сайту БК «Будівельник».)

Після стартового успіху у фінальній серії суперліги в Донецьку дві наступні поразки «Будівельника» не залишали підопічним Хосе Беррокаля іншого вибору, ніж на домашньому паркеті в середу грати лише на перемогу. Якби «Будка» і цього разу програла, за рахунку 1:3 на користь опонентів наступний виїзд у Донбас цілком міг стати для киян останнім у серії. Тому не варто було зайвий раз пояснювати гравцям потребу лише перемагати.

Підганяли «зелено–чорних» і фанати, які вивісили на трибуні великий банер із написом «Борітеся за честь Києва». На іншому плакаті зобразили перекреслені герби футбольного «Шахтаря» і хокейного «Донбасу», а знак питання біля них виглядав символічно: чи зможе Київ принаймні в баскетболі стати чемпіоном? На трибуни спорткомплексу «Меридіан» позавчора ввечері завітало чимало вболівальників, тож атмосфера на четвертій грі чемпіонської серії була відповідна.

За такої підтримки «будівельники» почали жваво. У киян лідерство взяв на себе литовський центровий Михайло Анісімов. Йому, втім, не менш вдало протистояв колишній киянин, а нині гравець БК «Донецьк» В’ячеслав Кравцов. Свої шість очок у попередньому матчі він у середу розміняв на 13, плюс сім підбирань.

Загалом рівна гра тривала до останньої чверті. Зазвичай відрив однієї з команд дорівнював лише кидку з серед­ньої відстані. Перед останньою 10–хвилинкою «Будівельник» стільки й вигравав — 54:52. А кінцівку «тигри», як називають донеччан, провалили. Киянин Дмитро Забірченко, відомий насамперед умілими діями в обороні, основним фактором перемоги назвав саме щільний захист. У цьому сенсі особливо відзначився американець Деворік Спенсер, який закинув лише раз із середньої відстані, але зробив три важливі перехоплення. 76:66 — перемога столичного клубу.

Наставник «Донецька» Саша Обрадович після гри був не надто налаштований на спілкування з пресою. Зате інший настрій був у тренера киян. «Добре, що мої хлопці зрозуміли, що перемога в кожній грі фінальної серії залежатиме від успішної гри в обороні», — відзначив Хосе Беррокаль ключові фактори перемоги. А найвлучніше висловився Михайло Анісімов: «Трилер триває».

Наступний матч фінальної серії опоненти проведуть 27 травня в Донецьку.

 

ТАБЛО

Суперліга. Фінал (серія до чотирьох перемог). «Будівельник» — «Донецьк» — 76:66 (15:17, 17:13, 22:22, 22:14; Морлі (21+8 підб.), Уїлсон (18+9 підб.), Анісімов (12) — Кравцов (13+7 підб.), Едвардс (12), Цветкович (11)).

* * *

НБА. Фінал Східної конференції. «Маямі» — «Чикаго» — 101:93 ОТ (серія до чотирьох перемог — 3:1).