Обличчя демократії

Обличчя демократії

«Це ознака демократії. У Грузії кожен має право висловити свою думку». Так прокоментував «Україні молодій» події останніх кількох днів голова уряду Автономної Республіки Абхазія Гіоргі Барамія.

Герлінг по Європі

Герлінг по Європі

Учора президент США Барак Обама почав шестиденне європейське турне з короткого перебування в Ірландії. Окрім зустрічей із провідними політиками цієї країни в Дубліні, Обама також відвідав село Манігалл, звідки походять його предки по материнській лінії. Швець Фелмоут Керні виїхав із графства Оффалі до Нового світу в 1850 році, рятуючись від голоду в Ірландії. ЗМІ жартома переробили прізвище темношкірого американського лідера на ірландський манер — О’Бама. А прем’єр–міністр Енда Кенні від партії «Фіне Гел» подарував високому гостеві ключку для традиційної кельтської гри з м’ячем — герлінг.

Сині прапори над Піренеями

Сині прапори над Піренеями

Опозиційна Народна партія на чолі з Маріано Рахоєм здобула переконливу перемогу на місцевих виборах, що відбулися в Іспанії минулої неділі. Як повідомляє «Євроньюз», правоцентристська «Партіда популар» (ПП) набрала майже на 10% більше, ніж правлячі соціалісти. «Народники» отримали більшість у 12 із 13 регіональних парламентів. Це найбільша поразка Соціалістичної партії (ПСОЕ) із часу відновлення в країні демократії після падіння 1978 року режиму генерала Франко. Таким чином, іспанські виборці покарали соціалістів за антикризову політику жорсткої економії уряду Хосе Луїса Сапатеро та рекордний для ЄС рівень безробіття. Попри нищівну поразку на місцях, глава кабміну Сапатеро заявив, що не збирається оголошувати дострокові парламентські вибори.

Ісландія знову «дала пилу»

Ісландія знову «дала пилу»

Через виверження вулкана Грімсвотн в Ісландії влада цієї країни вчора закрила міжнародний аеропорт Рейк’явік–Кефлавік, повідомляє агенція «Рейтер». Вулкан розташований на північному сході країни і покритий частиною льодовика Ватнайокютль, тому ісландці також готуються до можливих повеней від талих вод. Стовп диму над вулканом здійнявся вже на висоту 20 км. Наразі зона заборони польотів обмежується радіусом 220 км навколо вулкана. Якщо наступні виверження будуть такими ж сильними, що й перше (минулого четверга), вулканічний пил може загрожувати авіапольотам і над Європою. Наразі хмара пересувається в напрямках Гренландії та Шотландії.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики