Їхній Майдан

Їхній Майдан

У центрі Мадрида розгорнувся свій Майдан. Тисячі молодих активістів за підтримки пенсіонерів та безробітних п’ятий день поспіль проводять на центральній площі іспанської столиці Пуерта–дель–Соль («Ворота Сонця») мирну акцію протесту. Ночують у наметах. «Рух невдоволених», який об’єднався під гаслами громадської платформи «За реальну демократію», має намір залишатися на майдані до неділі, коли в Іспанії відбудуться місцеві вибори. Хоча Виборча комісія цю акцію «заборонила» — оголосила такою, що може порушити передвиборчу кампанію. У вівторок поліція силою усунула маніфестантів із площі Пуерта–дель–Соль, але на ніч їх прийшло ще більше, і відтоді їх не чіпали.

МВФ без голови

МВФ без голови

Не очікуючи на вирок суду, який має або виправдати Домініка Стросс–Кана, або визнати його винним у спробі зґвалтувати покоївку нью–йоркського готелю «Софітель», міністри фінансів кількох провідних країн світу висунули вимогу: фігурант сексуального скандалу має залишити посаду директора–розпорядника Міжнародного валютного фонду. І Стросс–Кан її виконав, повідомивши вчора раду директорів МВФ про своє рішення піти у відставку.

На зміну бен Ладену

На зміну бен Ладену

Терористична організація «Аль–Каїда» обрала нового (поки що тимчасового) голову замість ліквідованого американським спецназом Осами бен Ладена. Як повідомляє пакистанська газета «Ньюз», ним став колишній офіцер єгипетських спецслужб Саїф аль–Адель, який свого часу перейшов на бік екстремістів. Із 2001 року аль–Адель фігурує у списку найбільш небезпечних терористів світу за версією ФБР. За інформацію, яка б допомогла арештувати чи ліквідувати його, визначено винагороду в розмірі п’ять мільйонів доларів.

Бельгія «зав’язує» з рекордом

Бельгія «зав’язує» з рекордом

Бельгія, яка більше року жила без постійного кабінету міністрів і побила за цим показником світовий рекорд, виходить із урядової кризи. Король Альберт ІІ доручив сформувати уряд лідеру валонських соціалістів Еліо ді Рупо. Раніше всі спроби це зробити були марними, оскільки франкомовні валонці та голландськомовні фламандці ніяк не могли дійти згоди. Але цього разу йдеться не про черговий раунд переговорів, а саме про оголошення персонального складу уряду. Якщо ді Рупо вдасться виконати це завдання, він стане першим за останні 40 років франкомовним прем’єр–міністром Бельгії.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики