«Треба давати дорогу молодим...»

«Треба давати дорогу молодим...»

Що менше часу залишається до березня 2012 року, то більш інтригуючим стає головне питання російської сучасності: хто піде на вибори як кандидат від влади. Чинний президент Дмитро Медведєв чи його попередник і деміург Володимир Путін, який свого часу переходив на посаду прем’єр–міністра нібито лише для того, щоб повернутися? Особливо наївні люди сподівалися почути відповідь на це запитання від самого Медведєва, який учора зібрав журналістів на найбільшу за три роки свого правління прес–конференцію. Більш підковані політично росіяни не сумнівалися, що й цього разу президент прямої відповіді уникне. Так, власне, й сталося.

Напередодні прес–конференції, яку президент вирішив провести у Сколково — російському аналозі каліфорнійської Силіконової долини, прес–секретар Медведєва Наталія Тимонькіна розповіла, що він модеруватиме брифінг сам. А кожному з 815 акредитованих журналістів присвоять номер, під яким вони зможуть надіслати главі держави запитання заздалегідь, аби він особисто міг вибрати й відповісти на найцікавіші — однаково ж за півтори години з усіма не поспілкуєшся. Тим паче що президент попередив: затягувати ефірний час не буде. Тонкий натяк на Володимира Путіна. Той, на відміну від Медведєва, який надає перевагу розширеним підсумковим інтерв’ю, а не прес–конференціям, полюбляє збирати мегабрифінги і затягувати їх на дві з гаком години понад заплановані часові рамки.

Дмитро Анатолійович і справді з’явився перед журналістами без супроводу. Понад дві години брифінгу (затягнули зовсім трошки) президент простояв за «трибуною» й кивав на того чи іншого представника ЗМІ, періодично зазираючи у свій айпод. Було очевидно, що незвичне для нього дійство Медведєва дуже тішить — інколи він ледве стримував задоволену усмішку. От тільки запитань, надісланих акулами пера через інтернет, пролунало зовсім мало. Зате неоригінальним вибір російського лідера назвати складно. Так, серед п’яти зачитаних послань він обрав запитання з редакції видання «Слово тундри» — про цінність оленів як великої рогатої худоби. Попри сміх у залі, Медведєв наголосив, що це дуже серйозна тема й пообіцяв усіляко підтримувати оленярів...

Преміальна репутація

Преміальна репутація

Американський письменник Філіп Рот отримав Міжнародну Букерівську премію. «Книги Філіпа Рота понад 50 років надихали, вели за собою та смішили дедалі більше коло читачів», — пояснив такий вибір Рік Гекоскі, голова міжнародного журі, яке вчора в рамках письменницького фестивалю, що проходить у Сіднеї, оголосило ім’я цьогорічного лауреата. Церемонія вручення премії та чеку на 60 тисяч фунтів стерлінгів (майже 100 тисяч доларів) відбудеться 28 червня у Лондоні.

Всі статті рубрики