НОВИНИ ПЛЮС

19.05.2011

Вибори в Києві

У Партії регіонів вважають за доцільне проводити вибори у Києві одночасно з парламентськими — у 2012 році. «Більш розумно було б, допоки немає публічного обговорення цього питання, вибори у місті Києві провести спільно з виборами до Верховної Ради», — заявив голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов.

Медіа для мас

Верховна Рада планує звернутися до Українського радіо з проханням не відстороняти від ефіру диктора Людмилу Савченко. Як зазначила на засіданні народний депутат вiд «НУНС» Ірина Геращенко, пані Савченко було знято з ефіру за те, що вона «сказала правду в прогнозі погоди» (про те, що чудова весна є «компенсацією Україні за безлад, який твориться в країні»). Геращенко наполягає на тому, щоб парламент звернувся до радіокомпанії з проханням повернути ведучу в ефір. Голова Верховної Ради Володимир Литвин зауважив, що в цьому питанні немає проблеми, і парламент підготує відповідне звернення.

Заяви

Народні депутати від партії «Наша Україна» виступають проти урядового законопроекту щодо державних закупівель. За словами народного депутата Зіновія Шкутяка, ухваленням цього законопроекту влада намагається повернути тіньові схеми і корупцію у сферу державних видатків та приховати від людей мільярдні оборудки чиновників. Шкутяк зауважив, що документ різко звужує відкритість та доступність тендерних процедур. Крім того, новий закон виводитиме з–під дії обов’язкових тендерних процедур видатки державних підприємств. Партія вимагає від Президента вето на законопроект.