Зустріч, коротша за обшук

13.05.2011

Слідчі прокуратури все–таки дозволили Ірині Луценко зустрітися з чоловіком у лікарні швидкої допомоги. Учора, вийшовши з палати Юрія, вона повідомила, що в цивільному шпиталі екс–міністра утримують не менш суворо, ніж у в’язниці. В палаті цілодобово чергують чотири міліціонери, на вікні та дверях — ґрати. У відділенні гострих отруєнь, пацієнтом якого є Луценко, перебуває понад 20 спецназівців у масках. Ірину Луценко при вході обшукали ретельніше, ніж під час побачень із чоловіком у СІЗО, повідомила прес–служба «Народної самооборони».

Після побачення Ірина заявила, що Луценко внаслідок тривалого голодування виснажений і майже не встає з ліжка. «Він безсилий, але тримається», — каже дружина екс–міністра внутрішніх справ. Ірина пересвідчилася в тому, що повідомлення прокуратури про «стабільний стан» здоров’я Луценка — «це брехня». За її словами, лідера «Народної самооборони» постійно тримають на крапельницях.

Ірина поскаржилася, що побачення з чоловіком тривало лише 15 хвилин. Значно більше часу зайняли обшук, підготовка конвою. Під час зустрічі Юрій намагався жартувати. Сказав, що у лікуванні під вартою є позитив — «пускають на процедури без черги».

Першою ж зі «сторонніх» осіб Луценка провідала Уповноважена з прав людини Ніна Карпачова. Юрій їй повідомив, що почувається дуже кволо. Карпачова свідчить, що прокуратура насправді не надала обвинуваченому ані книг, ані телевізора, хоча заявляла протилежне.

Окрім того, з Луценком іще позавчора намагалися зустрітися дві групи — Юлія Тимошенко з почтом, а також брат Сергій у компанії кількох нардепів. Проте марно.

Адміністрація Київської міської клінічної лікарні швидкої допомоги повідомляє, що стан Юрія Луценка — «середнього ступеня важкості». «На основі лабораторних даних, допоміжних методів обстеження та огляду спеціалістів був виставлений діагноз: хронічний панкреатит у стадії загострення, хронічний гастро дуоденіт, нейроциркулярна дистонія по кардинальному типу та цукровий діабет другого типу», — йдеться у довідці.

Сьогодні Верховна Рада заслухає інформацію Генпрокуратури про «справу Луценка»: депутати більшості все–таки дослухалися до вимог опозиції.