Коли жовтіють очі

Коли жовтіють очі

Травневі вихідні, розтягнуті майже на два тижні, щороку «тішать» лікарів великою кількістю невідкладних хворих. Загострення виразки шлунка, шлункові кровотечі, кишкова непрохідність, гостре запалення жовчного міхура — неповний перелік станів, які часто виникають після щедрого застілля та зловживання алкоголем. Утім найважчі «святкові» пацієнти — це ті, в кого виникло омертвіння тканин підшлункової залози. Некроз розвивається так стрімко і лікується так важко, що більшість пацієнтів не вдається врятувати. Тому якщо людина відчула нудоту, блювоту, здуття живота, жар і сильний біль у животі (переважно в лівому підребер’ї, але може віддавати в ліву руку, лопатку і навіть у поперек), треба терміново викликати карету швидкої допомоги.

Рентген застарів?

Рентген застарів?

Для України — держави з офіційно визнаною епідемією туберкульозу — залишається дуже важливим питання профілактики і вчасного виявлення цього інфекційного захворювання. Тому медики наполегливо рекомендують усім українцям регулярно, раз на рік робити флюорограму чи рентген грудної клітини для діагностики хвороби. А людям, які кашляють більше трьох тижнів або помічають у себе інші підозрілі симптоми (раптове схуднення, підвищення температури тіла, нічне потіння тощо), «фотографію» грудної клітки треба робити терміново.

Жир повертається

Жир повертається

Завдяки рекламі люди почали сприймати ліпосакцію як дорогий, але дієвий засіб для навічного прощання із зайвими жировими відкладеннями. Статистика свідчить, що «відкачування жиру» на сьогодні є найпопулярнішою пластичною операцією. Тільки в США щороку роблять понад 450 тисяч таких операцій, повідомляє агенція «Медлінкс».

Всі статті рубрики