НОВИНИ ПЛЮС

06.05.2011

«Публічний» Президент

Президент Віктор Янукович підписав два укази, які сприятимуть виконанню закону про доступ до публічної інформації. Про це на вчорашньому брифінгу повідомила радник Президента Олена Лукаш. За її словами, глава держави доручив Кабінету Міністрів забезпечити фінансування передбачених законом заходів, а також запровадити моніторинг дотримання нових приписів органами виконавчої влади. Лукаш повідомила, що в АП діятиме головне управління забезпечення доступу до публічної інформації — керівником призначено Дениса Іванеско, колишнього речника Януковича. Згаданий закон набуває чинності 9 травня.

Відділ кадрів

Співпрезидентом парламентської асамблеї Euronest обрано главу комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції Бориса Тарасюка. Установче засідання асамблеї відбулося в Брюсселі за участю делегацій усіх країн — учасниць Euronest, крім Білорусі. У своєму виступі Тарасюк зазначив, що Європарламент врахував пропозицію закріпити у статті 1 положення про перспективу членства країн — учасниць «Східного партнерства». Президент Європарламенту Єжи Бузек назвав основною метою роботи Euronest зміцнення фундаментальних цінностей демократії в країнах–учасницях.

Янукович–банкір

Син Президента Олександр Янукович став власником 100% акцій Всеукраїнського банку розвитку. Про це свідчать дані НБУ. Раніше Олександр Янукович володів Всеукраїнським банком розвитку опосередковано.