Блаженні чисті серцем

Блаженні чисті серцем

Першого травня на площі перед собором святого Петра у Ватикані Папа Римський Бенедикт XVI проголосив блаженним Івана Павла ІІ, ставши першим за останні тисячу років понтифіком, який зарахував до лику блаженних свого попередника. Щоб побачити церемонію беатифікації на власні очі, до Рима з’їхалися президенти і глави урядів 87 держав та більше мільйона католиків з усього світу, в тому числі й з України. Найбільше — понад 100 тисяч — було прочан із Польщі, співвітчизників Івана Павла ІІ.

«Консервація» Канади

«Консервація» Канади

Правляча Консервативна партія Канади на чолі з 52–річним прем’єр–міністром Стівеном Харпером здобула переконливу перемогу на загальних парламентських виборах, які відбулися в цій країні минулого понеділка. Торі здобули 166 із 308 місць у Палаті представників (нижній палаті парламенту). Для самостійного формування уряду вистачило б і 155 мандатів. Досі кабінет міністрів Харпера був урядом меншості.

Щастя на сто мільйонів

Щастя на сто мільйонів

Дві тисячі гостей у церкві, близько двох мільйонів — на вулицях і щонайменше два мільярди — перед телеекранами. Такою була аудиторія найочікуванішої події року — весілля британського принца Вільяма та його нареченої Кетрін Міддлтон. В Об’єднаному Королівстві з нагоди вінчання спадкоємця престолу 29 квітня було оголошено вихідним. А на вулицях Лондона (в тому числі й перед резиденцією прем’єр–міністра на Даунінг–стріт, 10) та багатьох інших міст країни накрили довгі столи, за якими всі охочі могли у веселій компанії відсвяткувати радісну для всієї Британії подію та купить пуховик Camel Active

Обама «дістав» Осаму

Обама «дістав» Осаму

Звернення, з яким президент США Барак Обама виступив в ефірі американського телебачення пізно ввечері минулої неділі (вже о шостій ранку понеділка за київським часом), було одним із найважливіших у всій його політичній кар’єрі. Глава Білого дому повідомив про ліквідацію головного ворога Америки, який з легкої руки її спецслужб був названий головним терористом світу, лідера терористичної організації «Аль–Каїда» Осами бен Ладена. Сам Обама разом із держсекретарем США Хілларі Клінтон та кількома іншими високопоставленими представниками його адміністрації стежив за перебігом операції фактично «в прямому ефірі»— «картинку» транслювали камери, встановлені на шоломах спецназівців, які штурмували сховок «терориста номер один». Як запевняє американська преса, в кульмінаційний момент президент США вигукнув: «Ми дістали його!» (We Got Him!). На цей момент Америка чекала 10 років. Вислухавши звернення Обами з підсумковим «справедливість перемогла!», американці в ейфорії вийшли на вулиці — святкувати перемогу над лідером «Аль–Каїди». От тільки чи можна назвати її перемогою над світовим тероризмом? І чи була вона взагалі, та перемога? Адже тіло Бен Ладена вже покоїться глибоко на дні океану, тож у тому, що вбито саме його, доводиться вірити на слово американським спецслужбам…

Принцеса Кейт

Принцеса Кейт

Ось уже шостий день вона прокидається як герцогиня Кембриджська, дружина майбутнього короля, що носитиме титул «принцеса–консорт». А не просто собі Кейт Міддлтон — звичайна англійська дівчина зі звичайної сім’ї. Хоч, власне, Кейт вона ніколи й не була — таким «панібратським» ім’ям її охрестила преса, коли 2003 року з’явилися перші «розвідки» про роман принца Вільяма зі своєю однокашницею по Університету Сент–Ендрюс. І сім’я, і друзі завжди називали Кетрін Елізабет Міддлтон тільки Кетрін. Саме під таким іменем 2001 року вперше спізнав її й 19–річний Вільям — спадкоємець британського престолу, син покійної Діани Уельської та принца Чарльза.

Всі статті рубрики