«Красне» слівце

05.05.2011
«Красне» слівце

Ветеранська чарка Віктора Януковича у Циблях. (Фото Михайла МАРКІВА.)

Віктор Янукович має намір підписати зміни до закону про вшанування Перемоги у ІІ Світовій війні, що перед­бачають вивішування копій прапора Перемоги на офіційних установах, як тільки відповідний проект надійде на Банкову. «Я переконаний: той прапор, який майорів над рейхстагом у травні 45–го — це символ Перемоги, з яким йшли всі учасники Великої Вітчизняної до Перемоги у цій страшній війні», — заявив Янукович учора в інтерв’ю наближеним журналістам під час відвідання державного медико–соціального центру у селі Циблі на Київщині.

Цими словами Віктор Федорович вельми потішив Москву. Нагадаємо, Державна дума РФ першою ухвалила закон про «червоні прапори».

У Росії задоволені й тим, що Янукович не шкодує, що минулого року погодився пролонгувати договір про базування Чорноморського флоту Росії в Криму до 2042 року в обмін на сумнівну газову знижку. «Я відповідаю на це питання тим політиканам, які ходять навколо цього питання. Я відповідаю цим патріотам так званим, що я це зробив свідомо для того, щоб урятувати країну, підняти рівень економіки», — заявив учора Янукович.

При цьому Президент поскаржився, що Україна стала заручником невигідних газових угод, укладених урядом Юлії Тимошенко. «Усіх нас, всю країну зробили заручниками цих угод. Нас всіх настільки загнали у кут, що важко навіть це уявити», — нарікає глава держави. Він вважає якраз «блакитне паливо» найбільшим ярмом для України: «Це питання головне, а не Чорноморський флот», — наголосив Янукович.

У Циблях — традиційно для всіх нашох президентів перед 9 травня — Янукович зустрівся з ветеранами на лікуванні. «Я вважаю, ми будемо у вічному боргу перед цими людьми. Все, що ми можемо робити в житті для них, — ми повинні робити», — зазначив Президент, передавши лікувальному центру сучасне медобладнання та два автобуси.