Пороги помстяться Днiпрогесу?

Пороги помстяться Днiпрогесу?

Дніпропетровський общинний фонд «Дніпровські пороги» на повному серйозі заявляє про український Армагеддон. Йдеться про те, що гребля легендарного Днiпрогесу у Запоріжжі може впасти будь–якої миті, оскільки під нею проходить тектонічний розлом. І якщо це станеться, гігантська хвиля може накрити Запорізьку атомну електростанцію, одну з найбільших у Європі.

Голова Запорізької облдержадміністрації Борис Петров усе це назвав провокацією. «Два роки тому цю тему зазначений фонд уже порушував iз метою отримання бюджетних коштів на сумнівні дослідження і залякування жителів області, — аргументує посадовець. — Запорізька АЕС належить до першої, найвищої, категорії сейсмостійкості. Інформація про особливості геологотектонічної будови кристалічного щита відкрита як для фахівцiв, так і для пересічних громадян. Такі відомості не можна подавати як результати сумнівних «відкриттів» громадських організацій».

З іншого боку, трагічні події, пов’язані із землетрусом у Японії, мимоволі спонукають нас у кожній чутці шукати частку правди. Саме тому «УМ»вирішила зустрітися iз завідуючим кафедрою мінералогії та петрографії Дніпропетровського національного гірничого університету, кандидатом геолого–мінералогічних наук Валерієм Ішковим.

Всі статті рубрики