На заздрість Панамі й Суецу

На заздрість Панамі й Суецу

Туреччина готується до втілення грандіозного плану — будівництва Стамбульського каналу. За словами прем’єр–міністра країни Таїпа Реджепа Ердогана, цей новий морський шлях має розвантажити надміру переобтяжену суднами протоку Босфортати, яка відділяє Європу від Азії та з’єднує Середземне море з Чорним.

«Межигір’я» по–медведєвськи

«Межигір’я» по–медведєвськи

У Росії поступово розгортається скандал на кшталт нашого «довгограючого» Межигір’я — болючого мозоля Віктора Януковича, на який так любить періодично наступати опозиція. Однак, схоже, росіяни пішли ще далі. Заради будівництва дачі (за іншою версією — резиденції) президента сусідньої країни Дмитра Медведєва в Івановській області буде закрито унікальний у своєму роді, найбільший протитуберкульозний диспансер «Пльос», розташований в однойменному містечку. Цей конфлікт іще не потрапив на екрани провідних російських телеканалів (і, можливо, не потрапить ніколи), але вже просочився у місцеві ЗМІ та інтернет.

Крок до миру повз Ізраїль

Крок до миру повз Ізраїль

Два провідні палестинські політично–військові угруповання — ХАМАС та ФАТХ, які впродовж останніх чотирьох років перебували у стані жорсткого протистояння, домовилися про перемир’я та створення спільного тимчасового уряду. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, згоди про створення уряду народної довіри та проведення загальних виборів досягнуто на переговорах у Каїрі. Єгипет уже тривалий час виступає посередником між ворогуючими угрупованнями та докладає великих зусиль для об’єднання всіх палестинських сил заради досягнення ними головної мети — створення незалежної Палестинської держави.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики