Крах «молодої команди»

Крах «молодої команди»

Як і прогнозували експерти, «молода команда» Леоніда Черновецького почала «рідіти» на очах. Учора на сесії Київради новообраний секретар Галина Герега зачитала одразу 17 заяв про вихід депутатів із блоку імені чинного мера.

Дерева лежать, а будівництво ніяк не «стане»

Дерева лежать, а будівництво ніяк не «стане»

Активісти громадської ініціативи «Кияни проти руйнації» знову взялися допомагати Президентові розбиратися з варварським будівництвом у столиці. Після безрезультатної акції «Покажи Президенту незаконну забудову», під час якої збирали підписи та фотографувалися на тлі кранів над станцією метро «Театральна», перейшли до більш конкретних дій — оголосили список чиновників, які ставили підписи під незаконними дозволами. «Кияни проти руйнації» мають надію, що так Януковичу буде легше в його боротьбі, і хоч когось із чиновників до відповідальності таки притягнуть.

Арсенал інваліда

Арсенал інваліда

Слідчі прокуратури Чернівецької області більше тижня тому провели санкціонований обшук будинку колишнього голови Заставнівської райдержадміністрації Михайла Бойчука. Але досі всіляко замовчували результати обшуку, посилаючись на таємницю слідства. Лише коли у пресі з подачі місцевого осередку партії «Батьківщина» почали циркулювати чутки (мовляв, знайшли там і автомати, і гранати), прокуратура області підтвердила, що вдома у колишнього голови району таки знайшли арсенал зброї. Але винятково легальні «стволи»!

Кому свято, а кому — вихідний

Кому свято, а кому — вихідний

День міжнародної солідарності трудящих — свято, яке залишилося Україні в спадок від СРСР. Нині 1 травня для багатьох стало просто вихідним днем без жодного ідеологічно–політичного забарвлення. Як свідчать результати соцопитування, проведеного Міжнародним кадровим порталом hh.ua, українці не вважають Першотравень святом. Лише 7,24% респондентів відповіли, що День міжнародної солідарності трудящих для них — велике свято, тоді як майже 77% сприймають 1–2 травня як «просто кілька вихідних». 12% опитаних відповіли, ще це свято — пережиток радянської системи.

Цей тиждень такий золотий...

Цей тиждень такий золотий...

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У далекій географічно Японії кінець квітня–початок травня — теж пора довгих вихідних. Якщо пощастить зі збігом свят із суботами–неділями — то навіть днів на десять. Називається цей період «золотим тижнем». За однією з версій, таку назву дала йому кіностудія «Дайей» 1951 року, коли її фільм «Вільна школа» отримав більші касові збори, ніж в інші найприбутковіші періоди — під час Нового року та О–Бону (дня поминання душ померлих), традиційних вихідних у середині серпня.

Петра І українізували

Петра І українізували

Поки пам’ятник гетьману Мазепі, який давно вже мав бути встановлений у Полтаві, й досі припадає пилом на столичному комбінаті, пам’ятні знаки, пов’язані з гнобителем України, російським імператором Петром І, на Полтавщині стоять. Щоправда, час від часу їм «нагадують», що в цій країні вони чужі. На пам’ятному знаку «Криниця Петра Першого», розташованому в районі селища Лісові Поляни на Полтавщині, невідомі намалювали національний символ України — тризуб і написали «Слава Україні». Крім того, зникла табличка з назвою пам’ятника. Це вже друга «атака» на цей камінь. Уперше його розмалювали тризубами й зірвали табличку три роки тому. Однак у 2009 році знак відновила російська громада за сприяння російських меценатів.

Всі статті рубрики