«Лайкніть» нашу землю!

28.04.2011

Феноменальна інтернет–мережа Facebook здобуває все більше прихильників. Станом на січень цього року сайтом активно користувалися понад 600 мільйонів користувачів в усьому світі. В Україні зараз майже 1,2 млн. користувачів найпопулярнішої соціальної мережі. А в Хорватії, скажімо, свої сторінки на «Фейсбуці» мають близько 30 відсотків громадян. Саме в цій країні зародилася ініціатива назвати на честь «Фейсбука» один із численних островів.

Із незвичайною пропозицією виступив Періно Бебич — мер відомого курортного міста Хвар, розташованого на однойменному острові. Перейменувати він хоче не свій острів, а один із сусідніх, невеличких. Він входить до пасма Паклені і зветься Велі Водняк. Як пише газета «Кроейшн таймс», на цьому острівці є лише маяк.

Бебич вважає, що для перейменування потрібна згода засновника «Фейсбука» Марка Цукерберга. Тож хорватський чиновник уже надіслав американському мільярдерові запит, а принагідно запросив його провести літні канікули на Хварі — «найбільш сонячному острові Адріатики».

Хвар і так часто приймає світових знаменитостей — тут люблять відпочивати власник «Формули–1» Берні Еклстоун та модельєр Джорджіо Армані. Водночас мер Бебич ідеєю із «Фейсбуком» хоче створити додатковий привід для піару і зробити хорватські острови ще популярнішими у світі.