Мав мандат, а нині — робу

Мав мандат, а нині — робу

Віктор Лозинський став першим народним обранцем (хоча й колишнім), якого засудили за вбивство. Позавчора пізно ввечері Дніпровський райсуд столиці визнав його винним у вбивстві селянина Валерія Олійника. Щоправда, засудив не до довічного позбавлення волі, як просив прокурор, а до п’ятнадцяти років «колючки». Навіть цей чималий термін адвокати Лозинського вважають перемогою. Зауважимо, що колишній БЮТівець не є першим нардепом, з якого за скоєний злочин знімали депутатську недоторканність. Але він є першим iз депутатської касти, кому українське правосуддя відміряло цілком реальний термін ув’язнення. Оскаржити вирок можна протягом 15 діб.

Перша кров українців

Перша кров українців

Медик помер пiд час бойових дій між повстанцями та військами Муаммара Каддафі в місті Місурата, що за 210 кілометрів на схід від Тріполі. За повідомленнями агентства Рейтер, коли чоловік вийшов зі свого будинку, у нього влучив снаряд. Дружина українського медика стала інвалідом — їй вiдiрвало обидвi ноги, та, на щастя, жiнка вижила. Загиблий українець був нейрохірургом, а його дружина працювала медсестрою. Днями вони планували повернутися на Батьківщину.

Снайпер iз вікна навпроти

Снайпер iз вікна навпроти

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Учора вранцi в Чернiговi зловмисник, особу якого досi не встановлено, з вiкна багатоповерхівки обстрiлював перехожих. Чотирьох людей, зокрема й двох неповнолiтнiх, поранено. Судячи з травм, «стрiлець» мав у руках пневматичний пiстолет. «15–річному хлопцю зробили операцію. Добре, що кулька влучила йому у щелепу, спричинивши незначну травму щоки. Якби потрапила в око чи судини — дитина могла стати калікою. Троє інших постраждалих отримали незначні подряпини», — повідомив «УМ» начальник Центру зв’язків iз громадськістю Управління МВС у Чернігівській області Сергій Бриль.

Наша Жанна д’Арк

Наша Жанна д’Арк

Її професійні досягнення — Шевченківська премія за роль у виставі «Про мишей і людей», звання народної артистки України, кілька нагород від «Київської пекторалі» (найсвіжіша відзнака — вже цьогорічна — «За краще виконання жіночої ролі» у виставі Театру Франка «Грек Зорба», тоді ж Наталя Сумська та Анатолій Хостікоєв отримали премію ім. Бучми «Бронек» — як творчий тандем). Якими силами це все дається Наталі Сумській мені стало зрозуміло, коли одного разу під час розмови актриса промовила: «Через день чи два після поховання батька треба було грати в комедії «Пігмаліон». Перед виставою почалася внутрішня паніка: маю йти на кін, де працював тато... Було дуже важко вгамувати біль. Але мені вдалося опанувати себе».

Першачки «заспікають» і «зашпрехають»

Першачки «заспікають» і «зашпрехають»

Із 2012 року в українських школах стане обов’язковим вивчення іноземної мови з першого класу. Такий пункт вписано в нову редакцію Державного стандарту початкової освіти, ухваленого Кабінетом Міністрів, повідомляє прес–служба МОН.

Чотири місяці миру

Чотири місяці миру

Власник англомовної газети Kyiv Post Мохаммад Захур та журналістський колектив видання дійшли попередньої згоди, яка допоможе вирішити ситуацію, що склалася після звільнення минулої п’ятниці головного редактора Браяна Боннера. «19 квітня пан Захур погодився на пропозицію повернути Боннера в Kyiv Post як одного з чотирьох членів редакційної колегії, до якої також увійшли заступники редактора Катерина Горчинська, Роман Олеарчик та Джеймс Марсон», — йдеться у повідомленні на сайті видання. Також видавець надав письмову гарантію невтручання у редакційну політику, додавши, що «він був вражений тим, наскільки активно вся редакція захищала те, у що вірить, — свободу слова».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики