«Копняк» для Табачника

19.04.2011

Черговий візит на Полтавщину міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника був присвячений заходам до 90–річчя від дня народження космонавта Георгія Берегового — великого друга Віктора Януковича. Також у Полтаві на зустрічі з керівним та освітянським активом пан Табачник вручив відзнаки найкращим педагогам і, за повідомленням прес–служби ОДА, «говорив про реформи в освіті». А оскільки за останній місяць міністр побував у Полтаві вже вдруге, в багатьох склалося враження, що йдеться про демонстрацію ваги одіозного чиновника–українофоба як «куратора» області від Кабінету Міністрів. І цього разу, на відміну від попереднього, Табачника в Полтаві зустрічали не лише ті, хто за посадою і становищем змушений демонструвати цілковитий «одобрямс».

Попри холодну зливу, до будинку облдержадміністрації, де відбувалася чиновницьке зібрання, за ініціативою «Студентської «Свободи» прийшло кілька десятків активістів патріотичних об’єднань. Свою акцію вони назвали по–народному: «Побачиш Табачника — дай йому підсрачника».

Пуританам, котрі вважають подібні висловлювання на адресу високопосадовця неприпустимими, студенти–«свободівці» рекомендували почитати статті Дмитра Табачника з набагато образливішими ярликами, які він чіпляє на українців — справжніх героїв нації. І якщо такі вислови допускає цей «рафінований» інтелігент, то чому не можна відповідати йому так само «рафіновано», власне, адекватно?

Протестуючи проти патологічного українофобства міністра, його сумнівних експериментів в освіті, учасники акції не особливо добирали слова і для гасел–плакатів, і під час скандувань та виступів на короткому мітингу. А на закінчення розіграли жартівливу сценку уявної зустрічі Табачника в Полтаві за своїм сценарієм, у якому «матеріалізувався» девіз акції.