НОВИНИ ПЛЮС

14.04.2011

Справа Тимошенко

Юлія Тимошенко вважає, що керівництво держави використовуватиме справу, порушену проти неї за фактом перевищення влади та службових повноважень під час підписання газових угод з Росією у 2009 році, аби прикрити вступ до Митного союзу. «Цією справою Янукович готує інформаційну базу для здачі національних інтересів. Все буде виглядати так, що Тимошенко підписала таку газову угоду, і тепер ми змушені відмовитися від європейської перспективи, від зони вільної торгівлі і йти у Митний союз», — заявила Тимошенко після вчорашнього допиту в Генпрокуратурі. Лідерка «Батьківщини» припустила, що з цією ж метою почнеться продаж «Нафтогазу».

У свою чергу адвокат Тимошенко Богдан Ференц повідомив ЗМІ, пославшись на свою розмову зі слідчим Генеральної прокуратури з особливо важливих справ Нечвоглодом: «У рамках розслідування проти Юлії Тимошенко щодо укладання газових контрактів у 2009 році обов’язково буде допитаний прем’єр Росії Володимир Путін, найближчим часом, оскільки без цього справу неможливо передати до суду».

Медіа для мас

Власниками акцій компанії KP Media (журнал «Кореспондент», сайт «Кореспондент.нет» та ін.) стали засновник «5–го каналу» Петро Порошенко і президент «Українського медіа–холдингу» Борис Ложкін. Про це йдеться в спільній заяві тандему й засновника KP Media Джеда Сандена. «Ми знайшли таких інвесторів, які будуть розвивати бізнес–складову проектів KP Media, не втручаючись у редакційну політику», — заявив Санден. Надалі він займатиме пост виконавчого директора компанії.

«Регiони» чекають революцiї

Голова фракції «Регіонів» Олександр Єфремов заявив, що в Україні почалося фінансування революційних процесів. «У мене навіть є дані, що і Сорос виділив певні кошти для того, щоб підготувати у нас в Україні певну групу молодих хлопців, які могли б за варіантом Північної Африки запускати будь–які проекти, які є», — цитує Єфремова сайт «Луганськ. Коментарі».

Міжнародний фонд «Відродження», який фінансується Соросом, назвав заяви Єфремова «безвідповідальними». За словами виконавчого директора МФВ Євгена Бистрицького, Джордж Сорос виділяє кошти винятково «для сприяння становленню відкритого, демократичного суспільства».