«Читаю швидко, на компромiси не ходжу»

14.04.2011

Колишнього главу МВС Юрія Луценка вкрай обурило нещодавнє інтерв’ю першого заступника Генпрокурора Рената Кузьміна, в якому той згадував і його персону. Пан Кузьмін сказав, що Луценка заарештували наприкінці грудня 2010 року, оскільки він міг виїхати за кордон і попросити політичного притулку. До того ж після завершення досудового слідства Генпрокуратура не може передати справу Луценка до суду, оскільки обвинувачуваний «не став читати її швидше».

Через прес–службу «Народної самооборони» Юрій Віталійович реагує з–за ґрат Лук’янiвського СІЗО. Мовляв, за кордон він тікати не збирався, хоча й знав про свій арешт ще восени. А заяви Кузьміна «демонструють брехливі методи ГПУ».

«Жодного разу я не читав п’ять чи навіть сто сторінок, як заявляє Кузьмін. Тим більшою дурницею є його заява про моє бажання затягнути процес до виборів, — передає слова свого лідера «НаСа». — Я нічого не збираюся тягнути, жодного дня! Адже це — моє життя! Тим більше що депутатство ніколи не входило до моїх пріоритетів».

Нагадаємо, днями слідчі ГПУ випустили з–під варти кількох колишніх урядовців Тимошенко після того, як ті ознайомилися з матеріалами порушених проти них справ. Утім змінити міру запобіжного заходу на підписку про невиїзд щодо Юрія Луценка у плани слідства, як видно, не входить.

Найближчим часом має відбутися чергове засідання Апеляційного суду, на якому буде визначено подальшу долю екс–глави МВС. Оцінюючи власні шанси на цьому засіданні Феміди, Луценко наголосив: «Ні на які компроміси із совістю я не піду. Тому рішення про скасування або продовження арешту залежить винятково від політичних планів Президента».