Не дивіться, це Я.

14.04.2011

Молодик, який представився співробітником Управління державної охорони, заборонив журналістам знімати проїзд президентського кортежу вулицями Києва. Інцидент трапився у вівторок надвечір. Чоловік схопив рукою об’єктив і погрожував застосувати силу.

«Сховайте камеру, бо я вам зараз об’єктив розіб’ю», — погрожував нібито охоронець, одягнутий у цивільне. Він відмовився продемонструвати журналістам своє посвідчення.

За мотивами інциденту прес–секретар Януковича Дарка Чепак перепросила журналістів. «Наразі з’ясовую, чому так сталося», — написала Дарка у своєму блозі, додавши, що «ця людина» не є працівником служби безпеки Президента.

Відзначимо, що це вже не перший інцидент за участю співробітників охорони Президента. Влітку «бодігард» Януковича скрутив і завалив на землю журналіста телеканалу СТБ Сергія Андрушка, коли той хотів поставити главі держави запитання на сільгоспвиставці. Як писала «УМ», минулого тижня Адміністративний суд постановив, що тоді охорона Януковича діяла законно, упереджуючи можливий замах на Президента; Андрушку було відмовлено в проханні визнати дії працівників УДО протиправними.

І знімати Я.–кортеж медійникам забороняють не вперше.

Цікаво, що на початку березня повідомлялося: УДО розробило пам’ятку для своїх співробітників, як їм належить поводитися із журналістами. Проте цей крок, як випливає з нового інциденту із кортежем, не дав потрібного ефекту.