Смерть на шляху до «раю»

Смерть на шляху до «раю»

У зв’язку з революційними подіями в країнах Африки, крихітний італійський острів Лампедуза, розташований у Середземному морі на півдорозі з Чорного континенту до Європи, став «перевалочною базою» для тисяч нелегальних мігрантів. Усі вони мріють потрапити до європейського «раю», але дістатися туди вдається далеко не кожному. Мало не щодня надходять повідомлення про затоплення ненадійних суденець, на яких африканці намагаються дістатися до Лампедузи. Але катастрофа, яка сталася в ніч із середи на четвер, стала найбільшою за останнi місяці.

Хто вилікує «вільних демократів»?

Хто вилікує «вільних демократів»?

Партія вільних демократів Німеччини знайшла наступника Гідо Вестервелле, який незмінно очолював ПВД упродовж десяти років. Нагадаємо, 3 квітня Вестервелле оголосив, що залишає посаду голови партії, а згодом уточнив: одночасно він відмовляється й від посади віце–канцлера в уряді Ангели Меркель. Щоправда, зберігаючи при цьому за собою посаду міністра закордонних справ, яку обіймає паралельно. Для «вільних демократів», які саме при Вестервелле сформували своє нинішнє обличчя (яке, втім, далеко не всім їм подобалося — внутрішні опозиціонери звинувачували лідера в надмірній концентрації на питаннях економіки на шкоду таким важливим питанням, як захист прав людини і громадянських свобод, розвалі партії та багатьох інших гріхах), його відхід від керівництва ПВД означає початок нової епохи. І від того, з ким саме вони цю епоху розпочнуть, може залежати подальша доля цієї політичної сили. Зараз рейтинг Партії вільних демократів, яка на парламентських виборах 2009 року набрала 14,6 відсотка голосів (це чи не найкращий результат за всю історію її існування),понизився. Як, утім, і рейтинг «старшого» партнера по урядовій коаліції, блоку ХДС/ХСС.

Португалія дійшла до боргової «ручки»

Португалія дійшла до боргової «ручки»

«Упродовж останнього року я оборонявся від прийняття фінансової допомоги зовні, але тепер ми все ж змушені попросити її, щоб не погіршити ще більше становище нашої країни», — заявив позавчора увечері в телезверненні до народу прем’єр–міністр Португалії Жозе Сократеш. Глава соціалістичного кабінету міністрів, який 23 березня подав у відставку, але виконуватиме обов’язки до позачергових виборів 5 червня, повідомив також, що його уряд вже підготував відповідне подання до Єврокомісії. При цьому Сократеш не уточнив, про яку форму допомоги Португалія проситиме Європейський Союз та провідні фінансові інституції світу.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Фактор падіння

Фактор падіння

10 квітня 2010 року о 10:41 за місцевим часом польський літак Ту–154, на борту якого перебували президент Лех Качинський iз дружиною Марією, представники уряду та парламенту Польщі, вся армійська верхівка, громадські та церковні діячі — загалом 96 осіб — заходив на посадку в аеропорту Смоленська. Представницька делегація летіла до Росії з особливою місією: вшанувати пам’ять жертв Катинської трагедії — 22 тисяч поляків, розстріляних енкаведистами в лісі під селом Катинь навесні 1940 року. Проте склалося так, що того дня Польща була змушена молитися за новi жертви катинського лісу. В умовах густого туману й майже нульової видимості президентський літак, приземляючись, зачепив крилом дерево, завалився на бік і розбився. З 89 пасажирів та семи членів екіпажу не вижив ніхто.

Це був шок не лише для Польщі. У світі ще не ставалося катастрофи, яка б в одну мить забрала стількох представників національної еліти.

Всі статті рубрики