Урок іншого рівня

Урок іншого рівня

Здавалося, що чемпіон України вже дозрів до серйозних звершень у Лізі чемпіонів. Уперше вийшовши до «плей–оф» Суперліги, «Шахтар» упевнено здолав в 1/8 фіналу «Рому». Але позавчорашня дуель із великою й страшною «Барсою» на її полі показала, що замахуватися на більше донеччанам поки що зарано. 1:5 — із таким самим рахунком «гірники» у груповому турнірі ЛЧ програли лондонському «Арсеналу». Але тоді ще був час надолужити згаяне й посісти перше місце у групі. А тепер матч–відповідь у Донецьку фактично перетворюється на спаринг із додатковою відповідальністю.

Слово за чоловіками

Слово за чоловіками

Під дахом берлінського Палацу спорту, що носить ім’я боксера Макса Шмелінга, від середи тривають змагання четвертого за ліком індивідуального чемпіонату Європи зі спортивної гімнастики. На відміну від минулорічної, командної, першості, яку через виверження ісландського вулкана пропустило чимало збірних, зокрема й українські чоловіки, нинішній форум зібрав максимальну обойму учасників. Щоправда, українська команда не змогла привезти до Німеччини оптимальний склад. У заявці нашого жіночого колективу відсутні одразу дві лідерки — учасниці Пекінської олімпіади — Анастасія Коваль та Валентина Голенкова. А в чоловіків Олег Степко — дворазовий чемпіон I Літніх юнацьких ігор, якого називають нашою олімпійською надією, — не встиг відновитися після операції на гомілкостопі.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Христина Дарануца: На килимі наче вмикається кнопка, що знищує страх

Христина Дарануца: На килимі наче вмикається кнопка, що знищує страх

Із борцівського чемпіонату Європи, що завершився минулими вихідними в Дортмунді, українська жіноча збірна привезла шість нагород, здобувши перемогу в командному заліку. Половина медального доробку — відзнаки в олімпійських вагових категоріях.

Нагадаємо, що жіноча боротьба на літніх Олімпіадах з’явилася лише в 2004 році в Афінах. Тоді золоту нагороду для України здобула Ірина Мерлені в найлегшій ваговій категорії – до 48 кг. Через чотири роки в Пекіні Іра отримала «бронзу» та має велике бажання виступити ще й на XXX літніх Іграх у Лондоні 2012 року. Щоправда, віднині у Мерлені з’явилася серйозна конкурентка — 20–річна Христина Дарануца з Донеччини, яка на єврофорумі–2011 виборола срібну медаль. Головний тренер жіночої команди Володимир Євонов каже, що з кандидатурою на Олімпіаду визначаться лише в червні наступного року. Наразі ж головне — ліцензія для країни. А про нову «зірочку» пан Євонов розповідає таке: «Дуже талановита борчиня. Щоправда, не вистачає їй зібраності — на килимі як дзиґа. Може віддати суперниці два бали й одразу виграти три. Якщо вона матиме стабільність, то зможе «знищити» на своєму шляху будь–кого».

Кореспондент «УМ» розшукав Христину вдома у Дзержинську, де борчиня відновлювала сили після серйозних міжнародних сутичок, і розпитав про шлях у збірну, першу дорослу перемогу та подруг–суперниць.

Всі статті рубрики