Класика з креветками

06.04.2011

«Цезар» на тарілці, в якому обов’язкове поєднання салатного листя, оливкової олії, часнику та підсмажених шматочків хліба, — нині один iз найпопулярніших салатів, що має безліч різновидів. Київський ресторан «Стейк хаус «Гудман» пропонує свій рецепт — салат «Цезар» iз креветками. Тож, щоб приготувати одну порцію цієї страви, беремо по 50 г листя салатів романо та айсберг, ретельно миємо, обсушуємо та рвемо на частини, кладемо в миску, розповідає шеф–кухар «Стейк хаусу «Гудман» Олег Старун. Потім додаємо соус «Цезар» (50 г), та 20 г крутонів із білого хліба. Усе акуратно перемішуємо і викладаємо по центру тарілки. Швидко обсмажуємо на оливковій олії 120 г креветок, додаємо подрібнений зубок часнику (5 г), солимо і перчимо білим меленим перцем (по 1 г). Готові креветки викладаємо навколо салату, посипаємо все тертим пармезаном (15 г). Заправку можна зробити за таким рецептом: куряче яйце заливаємо окропом на 1 хвилину, розбиваємо його в чашку, додаємо 1 чайну ложку гірчиці, подрібнений зубчик часнику, сік половини лимона, 100 мл оливкової олії, чайну ложку бальзамічного оцту, сіль, перець — усе збиваємо виделкою. За 10 хвилин страва готова. Вишукано, корисно, смачно!

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>