Які люди на трибуні!

05.04.2011

Цього тижня у Верховній Раді прийматимуть поважних відвідувачів. Найперше, у четвер у парламенті Віктор Янукович доповідатиме про внутрішнє і зовнішнє становище України. Представник глави держави у парламенті повідомив журналістам, що це питання узгоджене між адміністрацією Президента та лідерами фракцій.

Ще однією ВІП–персоною, яка завітає до ВР, стане віце–прем’єр–міністр Сергій Тігіпко. Але якщо для Януковича виступ буде подією урочистого штибу, то панові Тігіпку доведеться виправдовуватися за політику уряду. «Ми хочемо послухати Сергія Леонідовича. Ми бачимо, що відбувається у соціальній політиці уряду і хочемо послухати його з актуальних питань», — заявив на вчорашньому засіданні погоджувальної ради парламенту Микола Мартиненко, голова фракції «НУНС». Тігіпко прийде доповідати у п’ятницю, на «день уряду», повідомила агенція УНІАН. Цікаво, що Кабінет Міністрів висловив готовність постояти за Тігіпка. Точніше, посидіти під час його виступу в сесійній залі. «Весь уряд буде в цей час у парламенті», — заявив депутатам перший «зам» Прем’єра Андрій Клюєв.

Окрім того, цього тижня Верховна Рада має сподобитися на низку важливих рішень. Зокрема, парламент має розглянути проект постанови, який передбачає запровадження модернізованої версії системи «Рада–3», яка унеможливить багаторазове голосування. Для дисципліни депутатів у парламенті буде запроваджено ще одну новацію – на інтернет–сторінці ВР оприлюднюватимуть інформацію про те, як депутати відвідують пленарні засідання. «І з середи, 6 квітня, апарат Верховної Ради починає щоденне оприлюднення на сайті Верховної Ради інформації про результати письмової реєстрації народних депутатів за попередній день», — повідомив учора віце–спікер Адам Мартинюк.