Із піднятою головою

01.04.2011
Із піднятою головою

Кияни таки перемогли «Кахасоль» у повторному поєдинку, але надалі змагатимуться в турнірі таки іспанці. (Фото з сайту БК «Будівельник».)

Змагатися за власне ім’я та сподіватися на чудо — мабуть, оце і все, на що міг розраховувати київський «Будівельник» у повторному чвертьфінальному матчі Єврокубка проти іспанського «Кахасоля». Поразка на виїзді з різницею у 18 очок практично ставила хрест на єврокубкових амбіціях киян, адже севільці не виглядали командою, яка б у минулу середу поступилася з великим рахунком. Недарма наставник українців Хосе Беррокаль після поразки у першому матчі відзначив, що проти такого сильного суперника його підопічні ще не грали.

Але і таких опонентів можна перемагати, хай навіть і не з великим розривом. Вигравши першу чверть із різницею в один пункт, по ходу другої наші мали вже відчутніший відрив від іспанців — 40:30. Така спритність пояснюється активними діями гравців, що не надто вдало відіграли тиждень тому в Севільї. Енді Беттс, наприклад, цього разу відзначився «дабл–даблом», Деворік Спенсер нарешті знову перейшов межу в десять закинутих очок, «трюльники» залітали і від Дениса Лукашова, і від Дмитра Забірченка та Дениса Яковлева. На своєму рівні зіграли Біллі Кіс, Зак Морлі, Ламейн Уїлсон.

Утім на ривки господарів іспанці відповідали своїми результативними діями, і в другій половині гри навіть лідирували. Однак цього разу кінцівку матчу кияни не віддали, і перемога із рахунком 80:77 стала для них хай слабкою, але таки втіхою на тлі вильоту з Єврокубка.

Відтак «Будці», яка в цьому сезоні змагалася в чотирьох турнірах, залишається лише боротьба за чемпіонство в Україні. Востаннє найкращими на внутрішній арені вони були ще в 1997 році.

 

ПІСЛЯМОВА

Хосе Беррокаль,
головний тренер «Будівельника»:

— Я висловлюю подяку своїм гравцям, які провели важкий єврокубковий сезон, постійно були в роз’їздах, і навіть на домашніх матчах фактично перебували в статусі гостей. Нинішній результат є успіхом для команди, і ми будемо й надалі зростати, крок за кроком.

 

ТАБЛО

Єврокубок. Чвертьфінал (повторні матчі).

«Будівельник» (Україна) — «Кахасоль» (Іспанія) — 80:77 (Спенсер(12), Яковлєв (12), Беттс (10+10 підб.), Морлі (10), Кіс (10) — Уртасун (15), Баллок (14), Іванов (14); перший матч — 49:67), «УНІКС» (Росія) — «Касерта» (Італія) — 79:77 (90:84), «Естудіантес» (Іспанія) — «Цадевіта» (Іспанія) — 72:81 (81:90), «Бенеттон» (Італія) — «Геттінген» (Німеччина) — 84:62 (66:66).

У «Фіналі чотирьох» турніру зустрінуться такі пари: «УНІКС» — «Цадевіта» та «Кахасоль» — «Бенеттон».

* * *

Суперліга. «Азовмаш» — «Ферро» — 93:87.