Помста сохатих

31.03.2011

На Черкащині судді поставили крапку в резонансній справі про браконьєрство в чигиринських лісах. Двом мешканцям Кіровоградщини — 42–річному приватному підприємцю Володимиру Седіну та 47–річному колишньому військовослужбовцю Григорію Цибику — Феміда «виписала» штраф у сумі 3 400 гривень і 5 100 відповідно. Окрім цього, кожен із любителів лосятини повинен виплатити завдані дер­жаві збитки у розмірі 25 тисяч гривень. Також, за рішенням суду, буде конфісковано автомобіль «Tойота», на якому «мисливці» тікали з місця злочину.

Торік у грудні «УМ» розповідала про те, як два чоловіки із сусідньої Кіровоградщини пробралися на полювання в соснові угіддя, розташовані на вiдтворювальнiй дільниці ТОВ «Дальній кордон», що неподалік села Бурякове Чигиринського району, й застрелили там єдиних двох лосих. До речі, одна самиця мала от–от народити малюка.

Уночі, коли браконьєри вбили тварин, котрі прийшли до годівниці, єгер товариства об’їжджав угіддя й за допомогою приладу нічного бачення став свідком скоєного злочину. Він і викликав міліцію. Браконьєри влаштували справжні гонки на своєму авто, намагаючись утекти від правоохоронців, але їх затримали.