НОВИНИ ПЛЮС

30.03.2011

Чорноморський флот

Міська державна адміністрація Севастополя направила лист командуванню Чорноморського флоту Росії, в якому просить погасити заборгованість підприємств флоту перед містом у розмірі понад 20 млн. гривень. Про це повідомила заступник голови міськадміністрації Ірина Цокур.

Коментуючи перипетії з флотом, голова політради «Нашої України» Валентин Наливайченко заявив, що «базування російського флоту в Криму несе економічні збитки для кримчан». «Це означає, що російський флот не виконує своїх базових соціальних зобов’язань перед севастопольцями та існує за рахунок дотацій з українського бюджету», — вважає Наливайченко.

А міністрам — можна

Президент України вніс до Верховної Ради законопроект, який забороняє державним службовцям бути членами політичних партій. Окрім того, проект забороняє чиновникам брати участь у передви­борчій агітації, крім випадків, коли вони самі зареєстровані кандидатами. Якщо його таки зареєструють, службовець протягом двох тижнів із моменту реєстрації мусить подати заяву про надання відпустки на період виборчого процесу. Дія закону не поширюватиметься на самого Президента, членів Кабміну, заступників міністрів, народних депутатів.