Лівія розбрату

Лівія розбрату

«На вулицях лежать десятки тіл — не лише дорослих, а й дітей. Лікарню розбомбили, моїм вдалося лише повідомити, що вони сидять удома й бояться вийти на вулицю». «У моєї мами, яка працює в госпіталі у Мізді, все нормально — військових дій там немає». «Врятуйте — допоможіть зв’язатися з дочкою! З неділі не можу до неї додзвонитися — очевидно, авіація розбомбила антени мобільного зв’язку, інтернету теж немає...»

Такими розпачливими повідомленнями обмінюються на форумах в інтернеті родичі українських медиків, які працюють у буремній Лівії. Після початку воєнної операції «Світанок Одіссея» зв’язок із нашими співвітчизниками в Тріполі, Місураті, Збеї, Мізді й тим паче опозиційному Бенгазі фактично урвався. Україна вживає заходів для їх евакуації, проте організувати її нелегко, адже багато хто не має можливості навіть повідомити про місце свого перебування.

Ох, який ґвалтівник

Ох, який ґвалтівник

Колишній президент Ізраїлю Моше Кацав наступні сім років проведе за ґратами. Іще в грудні минулого року 65–річного екс–главу держави визнали винним у зґвалтуванні та інших злочинах сексуального характеру, а вчора Тель–Авівський суд призначив йому міру покарання. Як повідомляє «Рейтер», суд довів, що Кацав двічі зґвалтував свою помічницю, коли в 1990–х роках обіймав посаду міністра туризму. А за часів президентства у 2000—2007 роках неодноразово ґвалтував та сексуально знущався з двох інших жінок. Окрім ув’язнення, Кацава засудили до трирічного випробувального терміну та виплати компенсації постраждалим у розмірі 100 тисяч шекелів. Загалом його звинувачували в сексуальних злочинах щодо десяти жінок, що свого часу надихнуло прем’єр–міністра Росії Володимира Путіна на захоплений коментар: «Ох, який мужик!»

«За спробу захиститися від міліцейського кийка можна сісти на кілька років»

«За спробу захиститися від міліцейського кийка можна сісти на кілька років»

Минулого тижня в Білорусі затримали російського правозахисника Андрія Юрова. Провівши ніч у райвідділку міліції, Андрій отримав на руки припис із наказом упродовж 24 годин залишити територію країни, в’їзд до якої йому тепер заборонено щонайменше до 2013 року. Юров очолював місію Комітету міжнародного контролю за ситуацією щодо прав людини в Білорусі — єдину наразі міжнародну структуру, яка «на місці» стежить за переслідуваннями опозиції владою Олександра Лукашенка. Прізвище росіянина Мінськ вніс до переліку персон, чиє перебування на території Білорусі «недоцільне».

Не виключено, що в переліку «небажаних» може з’явитися й прізвище українця Антона Голобородька. У міжнародній місії в Білорусі він представляв Фундацію регіональних ініціатив — одну з най­впливовіших молодіжних організацій нашої держави. Днями Антон повернувся в Україну й поділився з «УМ» враженнями про роботу міжнародних спостерігачів. Сповнений емоціями і враженнями, хлопець багато розповідав, проте певну інформацію все ж просив не афішувати, аби не зашкодити білоруським друзям.

Корупція по–європейськи

Корупція по–європейськи

Двоє депутатів Європарламенту подали у відставку, а третій призупинив виконання повноважень після майстерної провокації журналістів британської газети «Сандей таймс», яка довела, що європейські народні обранці теж можуть бути корупціонерами. Матеріали, зібрані журналістами видання, опубліковані в недільному випуску, є прямим звинуваченням на адресу колишнього міністра закордонних справ Словенії Зорана Талера, колишнього віце–прем’єр–міністра Румунії Адріана Северина та екс–міністра внутрішніх справ Австрії Ернста Штрассера. Усі троє за грошову винагороду в сумі до 100 тисяч євро висловили готовність провести законодавчі зміни, написані під диктовку вдаваних лобістів. У наступному номері «Сандей таймс» планує опублікувати статтю з аналогічними звинуваченнями на адресу двох іспанських євродепутатів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики