Знову за крок

18.03.2011
Знову за крок

Після тріумфів на чемпіонаті світу Магдалена Нойнер перемагає і на останньому етапі КС у Норвегії. (Фото Рейтер.)

Учорашні спринтерські гонки в Холменколлені були непоганою нагодою для українських біатлоністів поліпшити становище в індивідуальному заліку Кубка світу, а також позмагатися за вищі позиції в Кубку націй. У нинішньому сезоні короткі дистанції двічі приносили нашим успіх: «бронзу» у Преск–Айлі здобувала Валентина Семеренко, «срібло» у Хохфільцені — Сергій Седнєв. Але спринт на останньому етапі Кубка світу не приніс Україні медальних радощів.

Першими на старт у Норвегії позавчора ввечері вийшли жінки; від нас змагалося шестеро учасниць. Валя Семеренко, на чий успіх можна було сподіватися, «запорола» вже першу стрільбу — три промахи лежачи. Один патрон на «лежці» змарнувала й Олена Підгрушна. Утім тернополянка таки повторила свій найкращий особистий результат у сезоні й фінішувала 11–ю. Валентина стала аж 57–ю.

Реваншуватися за сестру–близнючку була не проти Вікторія Семеренко. Якби не єдиний промах на другому рубежі, представниця Сумщини цілком могла б отримати нагороду. А так найкращим досягненням наших у цій гонці знову стало місце в першій п’ятірці, а таких показників у нинішньому сезоні в українок вистачало. Підвела Віту Семеренко швидкість: після останньої стрільби в неї був той самий час, що і Тори Бергер, але на заключних двох кілометрах Віта програла норвежці, яка вийшла на «срібну» позицію, майже 20 секунд.

А перемогла в Холменколлені очікувано Магдалена Нойнер: для німкені навіть один промах не є перешкодою у здобутті «золота». Відтак Лена вийшла на друге місце в індивідуальному заліку Кубка світу і, видається, після гонки переслідування стане переможницею в цьому змаганні.

«Бронзу» ж у середу доволі несподівано виграла білоруска Дар’я Домрачова. Десь за кілометр до фінішу вона йшла сьомою, програючи Семеренко десять секунд. Але заключний ривок приніс успіх саме представниці сусідньої країни.

Учора по обіді відбувся чоловічий спринт, у якому ми теж обійшлися без нагород, хоча й тут була дуже реальна нагода зійти на пєдестал. Сергій Седнєв цього разу прийшов до фінішу останнім з українців. Зате потішив молодий Сергій Семенов — несподівано фінішував четвертим. До «бронзи» чернігівцю забракло лише п’ять секунд. Цей етап він, так само як і Артем Прима (15–та позиція), сміливо може назвати найвдалішим у кар’єрі.

 

ТАБЛО

Кубок світу. 9–й етап (Холменколлен, Норвегія). Жінки. Спринт (7,5 км). 1. Нойнер (Німеччина) — 21.04,6 (1 промах). 2. Бергер (Норвегія) — +31,3 (1). 3. Домрачова (Білорусь) — +46,1 (2)... 5. Вік. Семеренко — +52,1 (1)... 11. Підгрушна — +1.04,9 (1)... 43. Супрун — +2.19,8 (2)... 57. Вал. Семеренко — +2.51,9 (5)... 60. Бурдига — +3.06,7 (2)... Хвостенко (усі — Україна) — не стартувала.

Чоловіки. Спринт (10 км). 1. Бірнбахер (Німеччина) — 26.14,6 (0). 2. Феррі (Швеція) — +10,2 (0). 3. Вольф (Німеччина) — +44,0 (0). 4. Семенов (Україна) — +49,0 (0)... 15. А. Прима — +1.29,2 (0)... 24. Біланенко — +1.42,4 (0)... 58. Дериземля — +2.43,4 (3)... 60. Седнєв (усі — Україна) — +2.45,0 (0)...