Легіон «Регіон»

17.03.2011

Учора лави фракції Партії регіонів поповнило троє депутатів — Антон Яценко, Олександр Фельдман та Степан Глусь, про що на засіданні оголсив спікер Володимир Литвин.

Усі троє — перебіжчики з БЮТ. Яценка, який давно скомпрометував себе причетністю до оборудок Тендерної палати, виключили із фракції Тимошенко після того, як він проголосував за перенесення дати парламентських виборів на осінь 2012 року. Глуся вигнали після голосування за Податковий кодекс. А Фельдман увійшов у провладну коаліцію ще рік тому.

Віце–спікер парламенту від БЮТ Микола Томенко вважає: «перебіжки» свідчать про те, що влада посилює кадровий резерв для важливих голосувань у Раді. «Їм треба мати чіткий контроль мінімум над 226 картками. Таким чином, і надалі з числа позафракційних буде відбуватися рекрутування до ПР, щоб вийти на гарантований мінімум при ухваленні непопулярних рішень», — цитує Томенка УНІАН.

 

ВІДЛУННЯ

Одним із резонансних питань, які Рада розглядала вчора, було переслідування учасників Податкового майдану. Проте за постанову, що передбачала «припинення порушень конституційних прав» активістів, проголосувало лише 119 депутатів. Водночас заступник глави МВС Василь Фаринник поінформував депутатів, що після акцій протесту було порушено три кримінальні справи. «Одна з них закрита за відсутністю складу злочину. В іншій справі, де була пошкоджена машина, людина притягнута до кримінальної відповідальності, ця справа була направлена до суду за ст. 194. У провадженні слідства залишилася одна кримінальна справа, де притягуються семеро осіб; під вартою перебуває одна особа. До кінця березня розберемося», — заявив заступник міністра.

Тим часом у ВР зареєстровано ще один проект, спрямований на захист борців із владою. Він передбачає створення тимчасової слідчої комісії щодо вивчення «незаконних дій правоохоронних органів», зокрема «з приводу незаконного затримання та застосування насильства щодо політичних і громадських активістів та працівників ЗМІ». Ініціатором виступила партія «Наша Україна», а проект зареєстрував Андрій Парубій.