Молитвами імператора

Молитвами імператора

«Я глибоко стурбований ситуацією, що склалася навколо атомних електростанцій, адже вона непередбачувана. Але переконаний, що з допомогою інших країн нам вдасться упередити подальше погіршення радіаційної обстановки. Головне — не втрачати самовладання і підтримувати одне одного». Із такими словами вчора звернувся до нації імператор Японії Акіхіто. Він наголосив, що дуже переживає за людей у постраждалих від землетрусу районах, які вимушені жити в холоді й відчувають нестачу води та харчів. «Я молюся за кожну людину», — наголосив імператор, який разом зі своєю сім’єю планує відвідати зруйновані регіони.

«Ти, дурню, клоун!»

«Ти, дурню, клоун!»

Президент Франції Ніколя Саркозі та прем’єр–міністр Великої Британії Девід Камерон виявилися єдиними західними лідерами, які зайняли чітку позицію в лівійському конфлікті, ставши на бік противників лівійського диктатора Муаммара Каддафі. Удар у відповідь не забарився. Позавчора увечері Каддафі з’явився в ефірі лівійського телебачення і пообіцяв, що віддані йому сили вже найближчими днями повністю відновлять контроль над усіма регіонами країни. Але більшість свого виступу він присвятив грубим випадам на адресу Ніколя Саркозі: «Сьогодні Франція заявляє, що хоче атакувати Лівію. Ти, дурню, хочеш напасти на Лівію? Та це ми нападемо на тебе! Давай, спробуй напасти на нас. Хай це буде внутрішня чи зовнішня змова — ми знищимо її, хай це буде військова змова — ми знищимо її! З допомогою лівійського народу та лівійських племен, які об’єднаються в одну армію і очистять кожен клаптик лівійської землі від ворогів».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Цунамі не для України?

Цунамі не для України?

Третя економіка світу (після США та Китаю) з обсягом ВВП у 5,5 трлн. доларів зазнала потужного удару. Лише матеріальні збитки від стихії уряд Японії оцінює в 200 млрд. доларів. На щастя, економіка країни — вільна, експортно зорієнтована, і саме це істотно пом’якшило удар японської стихії по світовій економіці. «Однак події в Японії ставлять під сумнів учорашню певність у тому, що світову кризу подолано, — вважає знаний фінансовий аналітик Ерік Найман. — Для світової економіки це — як удар під дих для тяжкохворого, котрий тільки–но почав видужувати і підводитися з лікарняного ліжка». Пан Найман навіть припускає, що на людство чекає новий виток економічної кризи. Його колега Олег Устенко, виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера, уточнює: якщо так, то трагічний форс–мажор у Японії стане не головною причиною, а додасться до інших факторів (революційні потрясіння в «нафтовому» арабському світі, велетенські борги, накопичені в усіх країнах, боротьба між фінансовими центрами впливу тощо). На кручене питання «УМ»: «А може так бути, що цього може й не бути?» обидва аналітики з полегкістю відповіли: «Може».

Всі статті рубрики