«Опозиції в мантіях» замало?

«Опозиції в мантіях» замало?

Сьогодні о 10й ранку в Кловському палаці, що на столичних Липках, відбудеться засідання Пленуму Верховного Суду України. Як повідомили «УМ» у пресслужбі ВСУ, порядком денним Пленуму передбачено розгляд лише єдиного питання — про висловлення недовіри Голові Верховного Суду Василю Онопенку. Як і передбачає законодавство, вже сформовано оргкомітет, голова якого суддя Лілія Григор’єва (i водночас головний опонент Онопенка у ВСУ) доповідатиме на Пленумі.

Марно сподівався...

Марно сподівався...

Таке рішення, яке оскарженню не підлягає, Печерський райсуд столиці прийняв учора. Феміда не врахувала позицію колишнього першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука, який просив закрити кримінальну справу щодо нього з причини відсутності складу і події злочину, а також на підставі того, що кримінальну справу за цим самим епізодом посадової фальсифікації було раніше закрито судами. Натомість у сторони обвинувачення інша позиція: мовляв, суди дійсно вже закривали подібну справу, але тоді її порушили за фактом, а нинішню справу слідчі порушили вже стосовно Корнійчука.

Де гроші дітей війни?

Де гроші дітей війни?

Адвокат iз Хмельницького Володимир Волосюк, який став відомим завдяки своєму позову до Президента Януковича щодо заперечення Голодомору 1932—1933 рр. як геноциду, знову позивається до керівництва держави. Як повідомив «УМ» сам пан Волосюк, він подав позовну заяву до Печерського райсуду столиці ще наприкінці лютого. Відповідачами правник бачить не лише Віктора Януковича, а й урядовців — Прем’єр­міністра Миколу Азарова, віцепрем’єра з соціальних питань Сергія Тігіпка та міністра фінансів Федора Ярошенка. Адже в позові адвоката йдеться про соціальну незахищеність дітей війни, до яких себе відносить і Володимир Волосюк. Копію позовної заяви 71річний правник надав у розпорядження «УМ».

Всі статті рубрики