НОВИНИ ПЛЮС

03.03.2011

Справа 27 квітня

Генеральна прокуратура продовжила досудове слідство у справі народного депутата від «Нашої України» Андрія Парубія. Про це повідомив сам депутат після допиту у ГПУ. Ідеться про хуліганські дії представників опозиції в залі парламенту під час ратифікації «харківських угод» 27 квітня минулого року. Парубій припустив, що допит є свідченням підготовки Генпрокуратурою подання до Верховної Ради з приводу зняття з нього депутатської недоторканності.

Виїзд під час підписки

Слідчий Генпрокуратури дозволив Юлії Тимошенко відвідати Дніпропетровськ 8 березня, задовольнивши таким чином її клопотання. Про це повідомила прес–служба ГПУ.

Родича Кожем’якіна випустили на свободу

Позавчора з–під арешту випустили заступника голови адміністрації Солом’янського району Києва, заступника голови фракції БЮТ у Київраді Владислава Ярцева, який є чоловіком сестри нардепа від БЮТ Андрія Кожем’якіна. Ярцева затримали 18 лютого за підозрою у причетності до отримання хабара своїм підлеглим; суд передбачив два місяці його утримання під вартою у ході слідства.

Справа Гонгадзе

Комітет із захисту журналістів закликає Президента України Віктора Януковича забезпечити, щоб у справі Георгія Гонгадзе були покарані i виконавці, і замовники убивства журналіста. Про це йдеться у листі до Януковича за підписом виконавчого директора цієї міжнародної організації Джоела Саймона.

Учора по обіді Апеляційний суд Києва розглядав скаргу Валентини Теличенко — адвоката вдови Гонгадзе, Мирослави, яка вимагає поновити справу проти генерала Олексія Пукача в частині обвинувачення його в замовленому вбивстві Георгія Гонгадзе. Апеляційна Феміда відмовила у задоволенні клопотання Теличенко. Слідство і суд вважають, що Пукач, убиваючи Гонгадзе, виконував злочинний наказ лише покійного екс–голови МВС Юрія Кравченка, а не замовлення на вбивство з «верхів» влади.

Євроінтеграція

Учора перший віце–прем’єр–міністр, міністр економічного розвитку та торгівлі Андрій Клюєв перебував у Брюсселі, де провів переговори з питання підготовки угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, включаючи створення зони вільної торгівлі, а також активізацію діалогу про введення безвізового режиму. Співрозмовниками Клюєва були віце–президент Європейської комісії з питань конкуренції Хоакін Алмунья, член Єврокомісії з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле та ін.

Земельне питання

Верховна Рада України відмовилася продовжити до 1 січня 2015 року мораторій на продаж сільськогосподарських земель. Як передає УНІАН, за ухвалення відповідних змін до Земельного кодексу проголосували лише 117 депутатів.

Партактив

Івано–Франківська обласна організація «Батьківщина молода» заявила про свій перехід у політичну партію «Україна майбутнього», яку очолює колишній БЮТівець, нардеп Святослав Олійник. Раніше про вихід із «молодіжки» «Батьківщини» та приєднання до партії «Україна майбутнього» заявили члени обласних організацій у Тернополі, Черкасах, Сумах, Львові, Чернівцях, Рівному, Житомирі, Харкові, Донецьку, Дніпропетровську та на Волині.