Король і лебідь

25.02.2011
Король і лебідь

Кінематографічний світ із нетерпінням очікує недільного вечора, щоб, затамувавши подих, стежити за церемонією вручення премії Американської кіноакадемії. А букмекери тим часом приймають ставки на те, кому цього року дістанеться омріяний «Оскар».

Головний приз — у категорії «Найкращий фільм року» — на думку комерційних експертів, дістанеться або історичній драмі «Король говорить!» Тома Хупера, або стрічці Девіда Фінчера про засновника сервісу Facebook Марка Цукерберга. Шанси цих стрічок оцінюють як 50 на 50, а решту претендентів навіть не беруть до уваги. Відповідно, боротьба за звання найкращого режисера розгорнеться між Хупером та Фінчером. При цьо­му «серйозні» фахівці пророкують тріумф усе–таки фільму про короля Георга VI, який отримав найбільшу кількість номінацій — 12.

Майже ніхто з букмекерів не сумнівається в тому, що саме британський актор Колін Ферт, який блискуче перевтілився в монарха–заїку, здобуде «Оскара» за головну чоловічу роль. Тим, хто поставить на Ферта, великий виграш не світить — максимум можна отримати по 5 центів за кожен вкладений долар. Так само, як і за перемогу анімаційної «Історії іграшок–3», що вже зібрала безліч кінематографічних нагород.

Не бракує захоплених відгуків і на адресу Наталі Портман, яка своєю грою в трилері Даррена Аронофськи «Чорний лебідь» полонила серця більшості кінокритиків. Проте бук­мекери не такі однозначні й приймають ставки на Наталі як 70 до 30. Досить великі шанси на перемогу за жіночу роль першого плану має також Аннет Бенінг (комедія Лізи Холоденко «Дітки в порядку»).