Відплата за фінал

25.02.2011
Відплата за фінал

Українець Анатолій Тимощук відіграв увесь матч проти «Інтера». (Фото Рейтер.)

Повторення фіналу розіграшу Ліги чемпіонів–2010 чекало на вболівальників у позавчорашньому поєдинку в Мілані, де «Інтер» приймав «Баварію». У травні минулого року на мадридському стадіоні «Сантьяго Бернабеу», нагадаємо, перемогу здобула італійська команда. Тепер настав час потішитись баварцям. Хоча попереду ще матч–відповідь.

«Інтер» проводив перший єврокубковий поєдинок під керівництвом бразильського наставника Леонардо, який у зимове міжсезоння замінив на посаді Рафаеля Бенітеса. Цікаво, що у своїй тренерській кар’єрі в Лізі чемпіонів Леонардо ще жодного разу не пробивався далі 1/8 фіналу: минулого сезону «Мілан», який тоді очолював бразилець, програв на цій стадії «Манчестеру». Інша справа — Луї ван Галь: для голландського тренера «Баварії» це вже дев’ятий сезон у найпрестижнішому єврокубку.

Чемпіони Італії впродовж матчу володіли ініціативою, але в результаті програли з мінімальним рахунком. На 90–й хвилині воротар господарів Жуліо Сезар не впорався з дальнім ударом Ар’єна Роббена, відбивши м’яч перед собою, а першим на добиванні був Маріо Гомес.

Гостьовий успіх подарував німцям непогані шанси на вихід до наступного раунду змагань. «Я сподівався, що вирвемо перемогу ще раніше. Тепер ми фаворити в цьому протистоянні», — тішиться ван Галь.

Повний матч у складі гостей провів наш Анатолій Тимощук, який особливо уважно опікав Самуеля Ето’О. Судячи з того, що камерунець не забив, наш «опорник» може вважати цю гру вдалою для себе.

Менш цікаве протистояння відбулося в Марселі. У цьому матчі не було голів, а судді навіть не показали футболістам жодного попередження — настільки обережно діяли «Олімпік» та «Манчестер юнайтед». Зрозуміло, що в повторному поєдинку фаворитами будуть англійці. Утім, звісно, французи спробують реалізувати амбіцію і вперше за багато років потрапити до 1/4 фіналу Ліги чемпіонів: востаннє на цій стадії вони змагалися ще в 1993 році, коли виграли трофей.

Позавчора також визначився ще один учасник 1/8 фіналу Ліги Європи. У протистоянні «Порту» та «Севільї» симпатії більшості українських уболівальників мали б бути на боці іспанців, адже з Португалією наша країна змагається за шосту позицію в рейтингу коефіцієнтів УЄФА. Андалусійці, які в першому поєдинку програли вдома з рахунком 1:2, у Порту зберегли ворота недоторканними, а самі забили лише раз. М’яча бразильця Луїса Фабіано не вистачило для потрапляння до 1/8 фіналу. На цій стадії «Порту» тепер зустрінеться з московським ЦСКА.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу (перші матчі, результати середи). «Марсель» (Франція) — «Манчестер юн.» (Англія) — 0:0, «Інтер» (Італія) — «Баварія» (Німеччина) — 0:1 (Гомес, 90).

* * *

Ліга Європи. 1/16 фіналу. «Порту» (Португалія) — «Севілья» (Іспанія) — 0:1 (Фабіано, 71; перший матч — 2:1).

* * *

Чемпіонат Англії. Перенесений матч 18–го туру. «Арсенал» — «Стоук Сіті» — 1:0 (Скілаччі, 8).

* * *

Чемпіонат Італії. Перенесений матч 22–го туру. «Болонья» — «Рома» — 0:1 (Де Россі, 45).

* * *

Контрольні матчі. «Закарпаття» — «Дніпро» (Мг, Білорусь) — 0:0, «Дніпро» (Дн) — «Торрельяно» (Іспанія) — 2:1 (Федорчук, Гладкий), «Таврія» — «Зірка» — 0:1, «Металург» (Д) — «Крилья совєтов» (Росія) — 2:1 (Аді, Лазич), «Геліос» — «Металургс» (Латвія) — 0:3, «Волинь» — «Спартак» (Нч, Росія) — 0:1.