НОВИНИ ПЛЮС

24.02.2011

Рейтинги

Якби вибори до Верховної Ради проходили в середині лютого, до парламенту потрапили б п’ять політичних сил. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (9—18 лютого опитано 2040 респондентів, що мешкають в усіх областях України, віком від 18 років). За Партію регіонів готові проголосувати 16,8% усіх респондентів, які взяли участь в опитуванні (в аналогічному опитуванні в жовтні 2010–го — 28,5%, тобто падіння рейтингу на 12%!), за БЮТ — 10,4% (9,9%), за «Фронт змін» — 6,5% (5,3%), за «Сильну Україну» і Компартію — по 3,3% (у жовтні — відповідно, 8,1% і 3,4%), за ВО «Свобода» — 3,1% (2,6%).

Кабмін

Уряд України випустив єврооблігації на суму 1,5 млрд. доларів. Про це вчора повідомив Прем’єр–міністр Микола Азаров на засіданні Кабміну. Термін погашення облігацій — через 10 років, відсоткова ставка — 7,95. За словами Прем’єра, попит на українські облігації перевищував пропозицію майже вдвічі, а це, вважає Азаров, свідчить про зростання довіри закордонних інвесторів до України.

Також глава уряду повідомив, що чистий приріст іноземного капіталу за 2010 рік склав майже 5 млрд. дол., що на 12% більше, ніж у 2009–му.

На вчорашньому засіданні КМ Азаров, крім іншого, посварив підлеглих за затримку розгляду чотирьох законопроектів в інтересах дерегуляції бізнесу: щодо скасування обов’язковості печаток для підприємців, спрощення започаткування підприємства та виходу з бізнесу, а також щодо ліквідації свідоцтва про державну реєстрацію (Азаров вважає його «зайвим документом»).

Справа 27 квітня

Народного депутата від «Нашої України» Андрія Парубія знову викликали на допит у зв’язку з подіями у Верховній Раді 27 квітня 2010 року — тоді відбувалися бійки та застосування димових шашок під час ратифікації угод із Росією щодо Чорноморського флоту. «Щойно зателефонував старший слідчий прокуратури Києва Авраменко Олександр Іванович і запросив мене у прокуратуру для дачі свідчень щодо відкритої проти мене кримінальної справи... — написав Парубій на своїй сторінці у «Фейсбуці». — На питання, чим викликане поновлення інтересу до справи, я отримав відповідь: «Пора приймати рішення». Хочуть залякати? Не вдасться!»

Кого любить Росія

Віктор Янукович посів третє місце в рейтингу найпопулярніших чоловіків у російських ЗМІ. Рейтинг напередодні 23 лютого уклала компанія «Медіалогія». Президент України, нині такий любий росіянам, за індексом інформаційного сприяння поступився лише президентові РФ Дмитру Медведєву та главі уряду Росії Володимиру Путіну. Четвертий — президент США Барак Обама. Прем’єр–міністр України Микола Азаров — на восьмій позиції, він навіть випереджає на один щабель спікера Держ­думи РФ Бориса Гризлова.