Хто вище на французьких гойдалках

17.02.2011
Хто вище на французьких гойдалках

У грі проти французів кияни мали відчутну перевагу в зрості. (Фото з сайту БК «Будівельник».)

Неабияку інтригу позавчора ввечері закрутили в поєдинку між собою французький «Ле–Ман» та український «Будівельник». Ця гра в містечку на заході Франції мала велике значення для обох клубів. У разі перемоги господарі зберігали б шанси на вихід до «плей–оф» Єврокубка, тоді як успіх київської команди наближав би її до «топ–8» узагалі впритул. У рівному протистоянні удача посміхнулася саме «Будці».

У першій чверті команди поперемінно виходили вперед, і такий перебіг подій став відображенням усієї гри. Кияни кілька разів організовували ривки — тоді відрив від суперника становив майже 10 пунктів. Дивно, але не надто помітною була перевага гостей під щитами, хоча найвищий гравець французів програвав у зрості «центрам» українців — Енді Беттсу та Михайлу Анісімову — аж 10 см. І це при тому, що тренер господарів не міг повністю використати можливості бразильця Жоао Батісти: центровий уже в середині гри отримав три фоли, і Жан–Давід Джексон намагався приберегти лідера на кінець матчу.

Шанс переламати хід гри «Ле–Ману» випав у третій чверті. Її господарі виграли з рахунком 20:11, завершили десятихвилинку двома влучними триочковими кидками з інтервалом у кілька секунд. Відтак рахунок став 57:51 на користь французького клубу. Здавалося, повториться історія виїзду в Салоніки, коли «Будка» провалила кінцівку зустрічі з «Арісом». Але позавчора свою важливість для нинішнього «Будівельника» показав американець Деворік Спенсер, котрий проводив за киян перший єврокубковий поєдинок. Раніше цей захисник виступав саме в «Ле–Мані», був його головною зіркою, але залишив команду після неприємної історії з допінгом. Тепер же кілька точних триочкових кидків Спенсера–«українця» та щільний захист дозволили «Будівельнику» здобути таку важливу перемогу.

«Я грав у цьому місті два роки і ніколи ще не перемагав тут як гравець іншої команди. Почуваюся чудово після тримісячного простою і можу багато чим допомогти новому клубові», — тішився після матчу один з авторів перемоги.

До завершення другого групового етапу киянам лишилося провести ще два поєдинки. Цікаво, що домашню гру з «Арісом» підопічні Хосе Беррокаля нарешті зіграють у Києві (до цього вони виступали у Дніпропетровську).

 

ТАБЛО

Єврокубок. Раунд «топ–16». Група J. «Ле–Ман» (Франція) — «Будівельник» (Україна) — 72:77 (Аккер (24), Батіста (11) — Спенсер (20); Анісімов (12+5 підб.); Яковлєв, Морлі (по 11)).

Турнірне становище: «Будівельник» — 3 перемоги/1 поразка, «Геттінген» (Німеччина) — 2/1, «Аріс» (Греція) — 1/2, «Ле–Ман» — 1/3.

* * *

НБА. «Фінікс» — «Юта» — 102:101 (Фесенко «Ю» — 6.57, 1 підбір).