НОВИНИ ПЛЮС

15.02.2011

Україна—МВФ

Уряду України та МВФ вдалося досягти компромісу щодо більшості пунктів Меморандуму про економічну та фінансову політику. Про це вчора заявив Прем’єр Микола Азаров, коментуючи зустріч із представниками місії фонду, яка завершує роботу в Україні. За словами керівника місії МВФ Таноса Арванітіса, «ми за останні дні досягли значного прогресу в переговорах і суттєво просунулися вперед. Ми погодили практично всі питання, які в нас були».

Янукович обіцяє Тимошенко волю

Президент Віктор Янукович на зустрічі з відомим американським політиком–лобістом Брюсом Джексоном пообіцяв, що Юлію Тимошенко не посадять у в’язницю. Про це повідомляє газета «Сєгодня», яка належить Рінату Ахметову. «Головне завдання справ проти Тимошенко — дати зрозуміти бізнесу, що з Юлею зв’язуватися не варто», — зазначило джерело в уряді.

Галичина буде за Януковича?

У 2015 році за Президента Віктора Януковича в Івано–Франківській області проголосують 70% виборців. Про це на прес–конференції в суботу заявив голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. Він попросив журналістів запам’ятати цей день і цей прогноз, ще раз наголосивши, що «буде працювати з Віктором Федоровичем Януковичем до 2020 року». За словами «губернатора», «цей прогноз базується на тому, що різко буде піднято рівень життя, добробут наших людей за рахунок збільшення інвестицій в економіку нашої держави».

Військові прокуратури залишаться

Військові прокуратури в Україні залишаться, питання їх ліквідації знято. Про таке рішення Генпрокурора, ухвалене після колегії ГПУ, повідомив начальник головного управління військових прокуратур ГПУ Юрій Війтєв. За його словами, в діяльності військових прокуратур є своя специфіка, і територіальні прокуратури не змогли б упоратися.

Пенсійний проект

Міністерство соціальної політики розглядає можливість обмеження максимального розміру пенсії 10 мінімальними. Про це сказав перший заступник міністра Василь Надрага в ефірі телекомпанії «Ера»: «Ми пропонували, щоб максимальний розмір пенсії був не більше 12 мінімальних... Але в рамках обговорення нам було сказано, що і 10 мінімумів буде достатньо». При цьому Надрага підкреслив, що такі обмеження не будуть стосуватися пенсій тих українців, які працюють на шкідливих для здоров’я виробництвах.

Борг дочки голови ВСУ

Бізнесмен Валерій Ксьонзенко стверджує, що донька голови Верховного Суду Ірина Онопенко з чоловіком Володимиром Котляровим заборгувала йому насправді 300 тисяч доларів готівкою, а не 50 тисяч. Про це він повідомив в інтерв’ю газеті «Сєгодня», зазначивши, що термін повернення грошей минув наприкінці 2008 року, після чого він виграв суд, але борг так і не отримав, тож мусив звертатися в Генпрокуратуру. Минулої п’ятниці із Ксьонзенком зв’язалася дружина Онопенка Лариса, пообіцявши віддати борг доньки.