Франклін знову «помолодшав»

Франклін знову «помолодшав»

Федеральний резерв США вчора запровадив в обіг нову стодоларову банкноту, яка виготовлена за високими технологіями і має ще надійніший захист від підробок. Як повідомляє сайт CNNmoney.com, випущено понад 1,1 мільярда нових купюр, тобто загальна сума емісії становить більше 110 мільярдів доларів. Досі у світі циркулювали 6,5 мільярда банкнот попередніх дизайнів номіналом 100 доларів.

І була революція по всій землі єгипетській...

І була революція по всій землі єгипетській...

Сьогодні в Єгипті — третя з початку масових антипрезидентських виступів 25 січня «п’ятниця гніву». По п’ятницях правовірні мусульмани не працюють, тому на площу Тахрір у Каїрі та вулиці інших міст — осередків протесту — може прийти значно більше людей, ніж у будній день. Хоча куди вже більше — під час велелюдного мітингу ввечері минулої середи сотням тисяч демонстрантів уже не вистачило місця не лише на «Майдані», а й у прилеглих кварталах. Тепер революційні намети розбито вже й довкола будівлі парламенту, який опозиціонери небезпідставно вважають одним із осередків владної корупції.

Тероризм iз дитячим обличчям

Тероризм iз дитячим обличчям

За інтенсивністю терористичних атак Пакистан наздоганяє Ірак та Афганістан. Учора вибух пролунав на тренувальній базі пакистанської армії в місті Мардан, що в північно–західній провінції Хибер–Пахтунхва. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, загинула щонайменше 31 людина, понад 40 отримали поранення. Мішенню пакистанських терористів є передусім військовослужбовці. Але в учорашньому теракті вражає інше: його здійснив одягнений у шкільну форму хлопчик–підліток. Відповідальність за атаку одразу взяли на себе таліби.

Люстрація дідів

Люстрація дідів

Чеський парламент має намір урізати пенсії колишнім комуністичним функціонерам та співробітникам комуністичних служб безпеки. Вивільнені кошти законодавці планують спрямувати на збільшення пенсій колишнім дисидентам та поповнення фонду солідарності, з якого виплачують компенсації жертвам комуністичних репресій. Як повідомляє чеська інформагенція ЧТК, про повну підтримку відповідного законопроекту вже заявили всі три політичних сили, що входять до правлячої коаліції: Громадянська демократична партія (ГДП), рух «Традиція відповідальності Просперіті 09» (ТОР 09) та угруповання «Публічні справи».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики