НОВИНИ ПЛЮС

03.02.2011

Янукович зустрівся з Матіос

Президент України зустрівся з відомою письменницею, лауреатом Шевченківської премії Марією Матіос. «Розмова йшла про перспективи розвитку української літератури, обговорювалися гуманітарні питання, в тому числі — підготовка до Шевченківських днів», — повідомила прес–служба Президента. Під час майже годинної розмови було обговорено «цілу низку актуальних питань, пов’язаних із розвитком культури та освіти». Нагадаємо, Марія Матіос зазнала чимало проблем від правоохоронних органів через те, що у книзі «Вирвані сторінки з біографії» порівняла з фалосом обеліск на площі Перемоги в Києві.

На Майдані нищать докази?

Коаліція учасників Помаранчевої революції заявляє, що київська влада знищує речові докази у кримінальній справі проти організаторів акцій проти Податкового кодексу. «Гранітне покриття майдану Незалежності є речовим доказом у порушеній кримінальній справі і не може бути вилучене до проведення належної експертизи. Але сьогодні на центральну площу столиці прибула велика кількість будівельної техніки та дорожніх робочих, які розпочали демонтаж плитки», — заявив голова правління КУПР Сергій Мельниченко.

Справа Тимошенко

Голова делегації Європарламенту у зв’язках з Україною Павел Коваль вважає, що заборона колишньому Прем’єру Юлії Тимошенко у виїзді до Брюсселя є дуже поганим сигналом. «Команда Віктора Януковича не зрозуміла, наскільки важливим для позитивного іміджу України в Європейському Союзі є і уряд, і опозиція. Спроби виключити опозиційних лідерів і політиків із суспільного життя, врешті–решт, обернуться проти нинішньої влади», — заявив Коваль у коментарі УНІАН. . Учора Юлії Тимошенко пред’явили ще одну підписку про невиїзд. Про це вона заявила після чергового допиту в ГПУ.