Крок до вісімки

03.02.2011
Крок до вісімки

У матчі проти французів найрезультативнішим серед киян став американець Біллі Кіс (ліворуч). (Фото з сайту БК «Будівельник».)

Програвши стартовий матч раунду «Топ–16» Єврокубка, київський «Будiвельник» здобув уже дві перемоги поспіль на паркеті дніпропетровського спорткомплексу «Метеор». Позавчора «Будка» не без труднощів, але таки здолала французький «Ле–Ман». Підопічні Хосе Беррокаля знову вели перед у перших трьох чвертях, але в заключній уже звично розслабились, і ледве не дозволили суперникові наздогнати себе.

Французи почали гру швидким ривком 4:0 зусиллями свого бразильського центрового Жоао Батисти, та господарі швидко перебрали ініціативу на себе. Гравці срібного призера останньої французької першості на майданчику не були швидшими за господарів, які того дня також не діяли надто активно. Проте Біллі Кіс та Денис Лукашов доволі спокійно обігрували своїх опонентів по захисту, а сам американець, який провалив гру проти «Геттінгема», став найрезультативнішим у своїй команді. Захисник не тільки влучно кидав здалеку (чотири реалізованi триочковi спроби), а й зібрав третину командних підбирань, зробивши «дабл–дабл».

Загалом кияни переважали в усіх компонентах гри, і після третьої чверті рахунок був 52:41 на їхню користь. А ось у заключній 10–хвилинці така бажана перемога могла від них утекти, адже десь за хвилину до завершення матчу французи скоротили відставання до шести пунктів — 65:59. Два очки від звично активного Ламейна Уїлсона остаточно заспокоїли господарів, а їхньому тренерові знову довелося потім пояснювати, що ж таке коїться з «Будівельником» в останні хвилини міжнародних поєдинків. Проте перемога значно збільшила шанси киян на потрапляння до «Топ–8» Єврокубка.

 

ПІСЛЯМОВА

Хосе Беррокаль,
головний тренер «Будівельника»:

— Я вже не раз казав, що аби потрапити до «плей–оф», нам потрібно грати сконцентровано всі 40 хвилин матчу. Ми знову непогано діяли у перших чвертях, але заключну 10–хвилинку чомусь віддали суперникам. Я не можу бути повністю задоволений грою, та однак ми здобули важливу перемогу.

 

ТАБЛО

Єврокубок. Раунд «Топ–16». 3–й тур.

Група J

«Будівельник» (Україна) — «Ле–Ман» (Франція) —67:61 (Кіс (16+10 підб.), Морлі (14+6 підб.), Уїлсон (12) — Батіста (17), Девор (14)), «Аріс» (Греція) — «Геттінген» (Німеччина) — 82:84.

Турнірне становище: «Будівельник», «Геттінген» — 2 перемоги/1 поразка, «Ле–Ман», «Аріс» — 1 перемога/2 поразки.

* * *

Чоловіча суперліга. «Ферро» — «Дніпро» — 87:61.