Перекуємо крони на євро

Перекуємо крони на євро

Як відомо, Естонія з першого січня цього року запровадила в обіг на своїй території єдину європейську валюту євро і таким чином стала 17ю країною єврозони та першою пострадянською республікою, в якій діє євро. Учора Євросоюз похвалив Естонію за вдалий перехід iз крони на євро і заявив, що він був проведений найкраще за всю історію євро. Однак естонський Центробанк заявляє, що в обігу надалі перебувають крони загальною вартістю в 117 млн. євро. Стосовно обміняних крон, то паперові банкноти тепер ріжуть і пресують у брикети та відправляють на ТЕЦ i спалюють. А металеві монети йдуть на переплавку.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Не бачити Луці Парижа і Варшави

Не бачити Луці Парижа і Варшави

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вiдучора почали діяти відновлені та підсилені санкції ЄС та США щодо режиму президента Білорусі Олександра Лукашенка, які є покаранням для «останнього диктатора Європи», як називають Лукашенка у свiтi, за фальшування результатів останніх президентських виборів та розв’язаний поствиборчий терор щодо представників білоруської опозиції. Санкції були накладені позавчора на засіданні в Брюсселі міністрів закордонних справ 27 країн­членів ЄС. Ними передбачається передусім заборона на в’їзд на територію ЄС 158 чільним представникам білоруського режиму, включно з самим Олександром Лукашенком та двома його синами. Також у європейських банках накладається арешт на всі банківські рахунки родини Лукашенка та осіб, яких стосуються санкцiї.

Історія твориться на площі Тахрір

Історія твориться на площі Тахрір

Єгипетська опозиція, як і обіцяла, вивела вчора на вулиці єгипетських міст мільйони демонстрантів. На центральній прощі Каїра — Тахрір — учора станом на 10.00 ранку перебувало приблизно 100 тисяч осіб, а на обідню пору кількість демонстрантів уже перевищила один мільйон, повідомляє панарабський телеканал «АльДжазіра», який вів звідти пряму телетрансляцію. Пряму трансляцію також здійснював французький телеканал новин «Франс24». Агенція «Франс пресс» більш обережно повідомляла про кілька сотень тисяч демонстрантів, які вимагали одного — відставки президента Хосні Мубарака. Учасники акції також палили портрети президента та повісили ляльку у вигляді Мубарака.

Всі статті рубрики