НОВИНИ ПЛЮС

02.02.2011

Партактив

Народний депутат Дмитро Ветвицький вийшов зі складу фракції БЮТ і партії «Батьківщина». Він вирішив заснувати свій політичний рух, який називатиметься «Правда». «Я вірю в те, що в України дуже багато порядних і гідних людей, що разом ми зможемо піднятися і зробити нашу країну сильною та процвітаючою державою», — заявив депутат. У 2003—2007 роках Ветвицький був головою правління «Єдиних енергетичних систем України» (засновником компанії була Юлія Тимошенко).

Заяви

Президент Європейського парламенту Єжи Бузек розчарований тим, що Генеральна прокуратура відмовилась випускати Юлію Тимошенко в Брюссель. Він був готовий зустрітися з нею під час її перебування у Брюсселі й обговорити з нею ситуацію в Україні й поточний стан відносин Україна—ЄС», — повідомив агенції «Інтерфакс–Україна» прес–секретар президента Європарламенту Роберт Голанські.

Не хотів убивати?

Олексій Пукач намагається переконати слідство в тому, що вбивати журналіста Георгія Гонгадзе він не хотів, хоча й не заперечує факт отримання «злочинного наказу», повідомляє газета «Коммєрсант–Україна» з посиланням на колишнього адвоката Пукача Олега Мусієнка. «Пукач стверджує, що попередньої змови між ним і його підлеглими не було, що він просто хотів привести Гонгадзе в несвідомий стан. Але стався нещасний випадок», — каже пан Мусієнко. За його словами, спочатку «перевертень» здавив шию журналіста руками, однак від цього Георгій Гонгадзе не знепритомнів. «Тоді Пукач скористався ременем, але його пряжка потрапила на кадик Гонгадзе, і внаслідок того, що Пукач не розрахував зусиль, кадик провалився, луснув, і настала миттєва смерть. Для Пукача це було несподіванкою», — сказав колишній адвокат Пукача.