ЦИТАТИ ТИЖНЯ

28.01.2011

Віктор Янукович,

Президент України — про проблеми реформ в Україні:

— Головним ресурсом, який є в нашому розпорядженні, є довіра і розуміння необхідності подолання тимчасових труднощів ЗАРАЗИ втілення реформ.

(«Перший національний»)

Володимир Бондаренко,

народний депутат від БЮТ — про роз’єднаність опозиції:

— Зараз «програма максимум» опозиції — прийти до спільної думки щодо парламентських виборів, щоб ми один одному горлянки не перегризли. Йдеться не про об’єднання, а про координацію дій.

(«Ліга»)

Ганна Герман,

заступниця глави адміністрації Президента — про тиск міліції на журналістів і письменників:

— Розумію, що у міліції є своя робота, але крім роботи міліція повинна мати ще голову. І якщо міліція не буде мати голови і олії в голові, то вона принесе Президенту велику шкоду. І я думаю, Президент України дуже серйозно проаналізує ці окремі випадки.

(«5 канал»)

Святослав Олійник,

народний депутат від БЮТ — про поведінку влади:

— У країні державна влада працює проти держави. Це стає очевидним і кожен ставить перед собою питання: «Я вдома чи в гостях?» От у мене відчуття, що я живу в гостях десь у Донецьку. Мені це дуже неприємно. Вони приходять, вивалюють ноги на стіл і сидять, не знають законів гостинності, не знають здорового глузду.

(«Українська правда»)

Оксана Забужко,

українська письменниця — про владу:

— Вони, ті, хто сьогодні «рулить» країною, взагалі у школу не ходили, і вони щиро вірять, що за гроші сьогодні можна купити абсолютно все. Так що і різноманітні «рецидиви» довкола української мови, української книги — це все продукт їхнього хворого розуму. Єдиний реальний спосіб утриматися в такій ситуації — не грати у нав’язану ними «гру», зберігати здоровий смисл, тверезість і почуття гумору.

(«ЗН.Україна»)