Політичний «гоп–стоп»

28.01.2011

Запорізька організація комуністів продовжує «тішити» цікавими ініціативами. Керівник фракції КПУ у міськраді Олександр Зубчевський презентував на сесії епатажний «бізнес–проект», який пропонував урізати бюджет Львівщини.

31–річний Зубчевський відзначив, що Львівщина — дотаційна область, при цьому депутати–«бандерівці» мають намір задіяти шість мільйонів гривень не так, як хочеться депутатам–комуністам–східнякам, тож нехай Верховна Рада і Кабмін «вріжуть» бюджет «транжир» і перекинуть ці «лимони» на запорізькі береги Дніпра. Зубчевський заявив про недопустимість спорудження пам’ятника Степану Бандері (у Львові!) і доплат воякам ОУН–УПА. При цьому пан комуніст запевняв, що звернення щодо зменшення дотацій Львівщині — питання економічне, жодної політики!

Епатажний пункт, попри спротив частини депутатів, поставили у порядок денний. Завдяки комуністам дискусія завирувала у руслі образ і лайки, відтак міський голова Олександр Сін ледь не вийшов із себе, закликавши припинити балаган: «Ми повинні втриматися від дачі оцінок... роботи органів, до яких ми не маємо жодного відношення».

Звернення до Кабінету Міністрів та Верховної Ради підтримали всього вiсiм депутатів. Навіть «регіонали» не відважилися, як висловився секретар міськради Володимир Кальцев, «увійти у небезпечну смугу подальшої ескалації конфлікту між регіонами», що, на його думку, може закінчитися трагічно.